Ingredients
-
Chimichurri
-
1 st Chili
-
2 dl Finhackad persilja
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 dl Olivolja
-
0.5 dl Neutral olja
-
1 tsk Rödvinsvinäger
-
Citron
-
Salt
-
Peppar
-
Srirachapotatis
-
1.2 kg Mjölig potatis
-
2.5 dl Neutral olja
-
Santa Maria srirachakrydda
-
Salt
-
Kött
-
600 g Entrecote eller flankstek
-
Flingsalt
-
Neutral olja
-
Smör
Directions
Steps
1
Done
|
Srirachapotatis - preppKlyfta potatisen och koka den i saltat vatten i ca 8-10 minuter. Den ska mjukna men inte bli sönderkokt. |
2
Done
|
Sriachapotatis - innan serveringVärm upp en djup panna med olja till ca 180 grader. Fritera potatisen gyllene i 2-3 omgångar. |
3
Done
|
ChimichurriFinhacka persilja, chili och vilök. Lägg över i en skål. Blanda ihop med olivolja, neutral olja och vinäger. Riv i lite citronskal, pressa i lite citron, salta och peppra. Smaka av med mer citron och salt tills du har nöjd. |
4
Done
|
KöttetSalta ditt kött och värm en panna ordentligt. |
5
Done
|
ServeraServera de krispiga potatisarna med kött och chimichurri. |