Ingredients
-
Chimichurri
- 1 st Chili
- 2 dl Finhackad persilja
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 dl Olivolja
- 0.5 dl Neutral olja
- 1 tsk Rödvinsvinäger
- Citron
- Salt
- Peppar
-
Srirachapotatis
- 1.2 kg Mjölig potatis
- 2.5 dl Neutral olja
- Santa Maria srirachakrydda
- Salt
-
Kött
- 600 g Entrecote eller flankstek
- Flingsalt
- Neutral olja
- Smör
Directions
Steps
1 Done | Srirachapotatis - preppKlyfta potatisen och koka den i saltat vatten i ca 8-10 minuter. Den ska mjukna men inte bli sönderkokt. |
2 Done | Sriachapotatis - innan serveringVärm upp en djup panna med olja till ca 180 grader. Fritera potatisen gyllene i 2-3 omgångar. |
3 Done | ChimichurriFinhacka persilja, chili och vilök. Lägg över i en skål. Blanda ihop med olivolja, neutral olja och vinäger. Riv i lite citronskal, pressa i lite citron, salta och peppra. Smaka av med mer citron och salt tills du har nöjd. |
4 Done | KöttetSalta ditt kött och värm en panna ordentligt. |
5 Done | ServeraServera de krispiga potatisarna med kött och chimichurri. |