0 0
Kyckling souvlaki med mjukt bröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Brödet
8 dl Vetemjöl
1.5 tsk Torrjäst
3 dl Ljummet vatten
1 tsk Salt
1.5 tsk Strösocker
2 msk Olivolja
Kyckling souvlaki
800 g Kycklinglårfilé
0.5 st Citron
2 msk Oregano
2 st Vitlöksklyftor
3 msk Olivolja
1 tsk Timjan
Peppar
Tzatziki
0.5 st Gurka
4 dl Grekisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kyckling souvlaki med mjukt bröd

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Brödet

  • Kyckling souvlaki

  • Tzatziki

Directions

Share

Kyckling souvlaki med mjukt bröd. Saftig och mjukt kycklingsouvlalki som serveras med pitabröd, tzatziki och en fräsch sallad. En perfekt sommarmiddag som får vilken plats som helst att kännas som grekland!

Steps

1
Done

Kycklingen

Blanda alla ingredienser till marinaden. Dela kycklingen i mindre bitar. Vänd ihop i mariaden och låt marineras i minst 60 min.
När kycklingen är färdigmarinerad trä den på spätt och tillaga i ugnen på 225 grader i 15-20 min.

2
Done

Brödet

Lös upp jästen i ljummet vatten tillsammans med socker. Låt aktiveras i 5 min. Vänd i olivolja och salt. Vänd sedan i 3-4 dl vetemjöl och vänd ihop med en slev. Fortsatt addera lite mjöl åt gången och börja sedan knåda degen för hand. Det kommer behövas ca 8-8,5 till 9 dl vetemjöl så arbeta in lite åt gången tills degen känns smidig. Den ska vara något klibbig men inte torr. Låt degen vila i en bunke under bakduk i ca 1h.

3
Done

När degen vilat. Ta ut degen ur bunken och dela degen i 4 lika stora delar. Rulla delarna till bollar och täck sedan med bakduk. Nu ska de få vila en stund till, ca 20 min.

4
Done

Kavla ut bollarna till ca 0.5 cm tjocklek på ett lätt mjölat bord. Värm en panna mede lite olja och stek brödet på medelvärme i ca 1.5-2 min per sida. När brödet börjar bubbla på ovansidan och fått färg på undersidan är det dags att vända. Du får reglera värmen på plattan efter hur fort det går. Får brödet färg för snabbt - sänk då värmen. Tar det för lång tid - höj. Fortsatt så tills bröden är klara. Täck dem med folie så håller de sig mjuka.

5
Done

Tzatziki

Riv gurkan och pressa ur överflödigt vatten. Blanda sedan ihop alla ingredienser, smaka av med salt och låt stå svalt.

6
Done

Servera

Servera kycklingspetten med brödet, tzatzikin och en fräsch sallad med rödlök och tomat!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig carbonara
previous
Krämig carbonara
Krämig potatissallad med soltorkade tomater
next
Krämig potatissallad med soltorkade tomater
Krämig carbonara
previous
Krämig carbonara
Krämig potatissallad med soltorkade tomater
next
Krämig potatissallad med soltorkade tomater

Add Your Comment