Ingredients
-
Brödet
- 8 dl Vetemjöl
- 1.5 tsk Torrjäst
- 3 dl Ljummet vatten
- 1 tsk Salt
- 1.5 tsk Strösocker
- 2 msk Olivolja
-
Kyckling souvlaki
- 800 g Kycklinglårfilé
- 0.5 st Citron
- 2 msk Oregano
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Olivolja
- 1 tsk Timjan
- Peppar
-
Tzatziki
- 0.5 st Gurka
- 4 dl Grekisk yoghurt
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Olivolja
- Salt
Directions
Kyckling souvlaki med mjukt bröd. Saftig och mjukt kycklingsouvlalki som serveras med pitabröd, tzatziki och en fräsch sallad. En perfekt sommarmiddag som får vilken plats som helst att kännas som grekland!
Steps
1 Done | Kycklingen |
2 Done | BrödetLös upp jästen i ljummet vatten tillsammans med socker. Låt aktiveras i 5 min. Vänd i olivolja och salt. Vänd sedan i 3-4 dl vetemjöl och vänd ihop med en slev. Fortsatt addera lite mjöl åt gången och börja sedan knåda degen för hand. Det kommer behövas ca 8-8,5 till 9 dl vetemjöl så arbeta in lite åt gången tills degen känns smidig. Den ska vara något klibbig men inte torr. Låt degen vila i en bunke under bakduk i ca 1h. |
3 Done | När degen vilat. Ta ut degen ur bunken och dela degen i 4 lika stora delar. Rulla delarna till bollar och täck sedan med bakduk. Nu ska de få vila en stund till, ca 20 min. |
4 Done | Kavla ut bollarna till ca 0.5 cm tjocklek på ett lätt mjölat bord. Värm en panna mede lite olja och stek brödet på medelvärme i ca 1.5-2 min per sida. När brödet börjar bubbla på ovansidan och fått färg på undersidan är det dags att vända. Du får reglera värmen på plattan efter hur fort det går. Får brödet färg för snabbt - sänk då värmen. Tar det för lång tid - höj. Fortsatt så tills bröden är klara. Täck dem med folie så håller de sig mjuka. |
5 Done | TzatzikiRiv gurkan och pressa ur överflödigt vatten. Blanda sedan ihop alla ingredienser, smaka av med salt och låt stå svalt. |
6 Done | ServeraServera kycklingspetten med brödet, tzatzikin och en fräsch sallad med rödlök och tomat! |