Ingredients
-
Hasselbackspotatis
-
900 g Delikatesspotatis
-
50 g Smör
-
Salt
-
Neutral olja
-
2 msk Ströbröd
-
Kyckling
-
800 Kycklingfilé
-
Salt
-
Peppar
-
Chiliflakes
-
3 st Vitlöksklyftor
-
Timjan
-
25 g Smör
-
Sås
-
25 g Smör
-
3 dl Grädde
-
1 tärning Kycklingbuljong
-
1 st Citron
-
Tillbehör
-
15 cm Purjolök
-
200 g Blomkål
Directions
Kycklingfilé i ugn med hasselbackspotatis, rostad blomkål, stekt purjolök och en god sås. Perfekt helgmiddag eller varför inte som nyårsmiddag. Kyckling är billigare än nötkött vilket blir perfekt billigare alternativ till nyårsafton som smakar minst lika gott.
Steps
1
Done
|
HasselbackspotatisenTvätta potatisen. Skär bort en bit av botten så att potatisen står stadigt och skär tunna tunna strimlor. Placera potatisen mellan 2 knivar för att undvika att skära hela vägen ner. |
2
Done
|
Rostade blomkål och purjolökenRosta blomkålen på 200 grader tills den fått fin färg. |
3
Done
|
KycklingenKrydda filéerna med salt, peppar och chiliflakes. Stek i smör och olja tillsammans med ett gäng timjankvistar och vitlöksklyftor på hög värme tills kycklingfilén fått fin färg. |
4
Done
|
SåsenBryn smöret tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt grädde. Låt koka upp och pressa sedan i citron efter smak. Börja med lite och pressa i mer tills det känns bra. |
5
Done
|
ServeraServera den strimlade kycklingen med hasselbackspotatis, rostad blomkål, stekt purjo och såsen. Toppa med en timjankvist för att göra det extra tjusigt. |