Ingredients
-
3 dl Röda linser
-
1 st Morötter
-
1 dl Solrosfrön
-
100 g Fetaost
-
1 st Ägg
-
0.5 dl Persilja
-
2 st Vitlöksklyftor
-
0.5 st Chili
-
1.5 msk Rapsolja
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
Hamburgerbröd
-
Rödlök
-
Ajvar relish
-
Romansallad
Directions
Krispiga, enkla och goda linsburgare med fetaost som vi åt i bröd tillsammans med ajvar och grönsaker. Jag har testat att göra burgarna utan ägg, men tyvärr håller de inte formen lika bra. De rostade solrosfröna i burgarna ger ett bra tuggmotstånd och bra smak. Servera linsburgaren med pommes eller en god sallad till!
Steps
1
Done
|
LinsburgareKoka linserna i 5 min tills de sväller och mjuknar upp men inte så att de blir helt kokta. Skala och grovriv moroten. Rosta solrosfröna och låt dem svalna. Hacka chilin, vitlöken och persiljan så du har allt redo. |
2
Done
|
Skölj linserna i kallt vatten och sila av. Stavmixa linserna och moroten grovt i en bunke (så att 2/3 a mosad men resten är i grova bitar ungefär). Tillsätt sen ägget, olja, persija, vitlök, chili, solrosfrön, fetaost, salt och peppar efter smak. Arbeta ihop smeten och forma sedan till hamburgare. |
3
Done
|
Stek burgare i olja på medelvärme i ca 5-6 min per sida. |
4
Done
|
ServeringServera burgaren i bröd med rödlök, ajvar och sallad eller andra tillbehör! |