Ingredients
-
Kycklingen
- 650 g Kycklinglårfilé
- 2 st Vitlöksklyftor
- 0.5 tsk Cayennepeppar
- 2 msk Rapsolja
- 2 krm Peppar
- Örtsalt
-
Kall sås
- 2 dl Majonnäs
- 2 dl Créme Fraiche
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 dl Gräslök
- 1 tsk Chiliflakes
- Salt
- Peppar
-
Färskpotatis
- 1 kg Färsk potatis
- 0.75 dl Gräddfil
- 1 dl Majonnäs
- Flingsalt
-
Sallad
- 1 knippe Sparris
- 75 g Ruccola
- 10 st Rädisor
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Citron
- Salt
Directions
Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris. En perfekt sommarätt! Kan varmt rekommendera den kalla såsen som passar till både fisk och kött. Har du inte tillgång till färskpotatis så går det bra med annan potatis också.
Steps
1 Done | KycklingenBlanda ihop alla ingredienser i en skål - vänd i kycklinglåren och blanda så att alla bitar täcks. Låt sedan marineras i ett par timmar eller minst 30 min. |
2 Done | Stek kycklingen på medel till hög värme så att den får fin yta och är genomstekt. |
3 Done | KallsåsFinhacka gräslöken. Blanda resterande ingredienser och smaka av med salt. |
4 Done | FärskpotatisenDela potatisen om de är stora och koka sedan tills de är klara. Låt svalna något och blanda sedan med majonnäs, gräddfil och flingsalt. |
5 Done | SalladenTa bort ändarna på sparrisen och dela resten i mindre bitar. Stek sedan i smör. Gör detta precis innan servering. Blanda ruccola, tunt skivade rädisor, citron, olivolja och salt. |
6 Done | ServeraServera kycklingen med den krämiga färskpotatisen, såsen och salladen som du toppar med sparris. |