Ingredients
-
3 dl Valnötter
-
1.25 dl Ajvareller paprikapure
-
0.75 dl Ströbröd
-
0.25 tsk Cayennepeppar
-
0.5 tsk Spiskummin
-
3 msk Kallt vatten
-
0.25 dl Rapsolja
-
0.25 dl Olivolja
-
3 msk Granatäpplesirap
-
Salt
-
Peppar
Directions
Muhammara, en paprikaröra med valnötter från mellanöstern. Perfekt till till t.ex biffar eller som röra till plockmat. Jag använder en ajvar med 100% rostad paprika i receptet, men det går bra med vanlig röra eller papriakpuré om du kan hitta det.
Steps
1
Done
|
Rosta valnötternaVärm ugnen till 200 grader och rosta valnötterna i ca 10 min. Håll ett öga så att de inte blir brända för då kan de få en bitter smak. |
2
Done
|
Mixa röran |