Ingredients
- 1 kg Högrev
- 1 st Gullök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1.5 msk Tomatpure
- 1 burk Finkrossade tomater
- 1 liter Oxbuljong
- 1 st Habanero
- 1 st Jalapenosaddera fler om du vill ha mer hetta
- Olivolja
-
Kryddor
- 0.5 tsk Kakao
- 0.5 tsk Kanel
- 2 msk Paprikapulver
- 1 msk Chilipulver
- 2 msk Oregano
- 1 tsk Malen kummin
- 3 st lagerblad
- 1 msk Oxfond
- 2 krm Peppar
-
Tillbehör
- Gräddfil
- Sallad
- Nachochips
Directions
Texas chili med nachochips, gräddfil och en persilje- och tomatsallad. Hur gott är det inte med mustiga grytor under hösten och vinterhalvåret? Den här texas chilin förbereder du på 20 minuter och sen får den puttra i ca 3h. Du kan även servera med ris eller potatis om du föredrar det. Den här chilin är rätt så mild, vill du ha mer hetta så tillsätt mer chili/jalapeno.
Steps
1 Done | FörberedelserTärna köket i ca 1-2 cm stora bitar. Hacka lök, jalapeno, habanero och vitlök. Vill du ha en starkare chili så tillsätt fler jalapenos. Koka upp 2 oxbuljongtärningar i 1 liter vatten. |
2 Done | Fräs köttet i olja tills de börjar bli gyllene. Ta ut och ställ åt sidan. |
3 Done | ServeringSmaka av grytan med peppar och salt (buljongen är rätt salt så för mig behövdes det inte. Servera med nachochips eller potatis/ris om du föredrar det. Gräddfil och en fräsch sallad är nästan är måste till! |