Ingredients
-
1 kg Högrev
-
1 st Gullök
-
3 st Vitlöksklyftor
-
1.5 msk Tomatpure
-
1 burk Finkrossade tomater
-
1 liter Oxbuljong
-
1 st Habanero
-
1 st Jalapenosaddera fler om du vill ha mer hetta
-
Olivolja
-
Kryddor
-
0.5 tsk Kakao
-
0.5 tsk Kanel
-
2 msk Paprikapulver
-
1 msk Chilipulver
-
2 msk Oregano
-
1 tsk Malen kummin
-
3 st lagerblad
-
1 msk Oxfond
-
2 krm Peppar
-
Tillbehör
-
Gräddfil
-
Sallad
-
Nachochips
Directions
Texas chili med nachochips, gräddfil och en persilje- och tomatsallad. Hur gott är det inte med mustiga grytor under hösten och vinterhalvåret? Den här texas chilin förbereder du på 20 minuter och sen får den puttra i ca 3h. Du kan även servera med ris eller potatis om du föredrar det. Den här chilin är rätt så mild, vill du ha mer hetta så tillsätt mer chili/jalapeno.
Steps
1
Done
|
FörberedelserTärna köket i ca 1-2 cm stora bitar. Hacka lök, jalapeno, habanero och vitlök. Vill du ha en starkare chili så tillsätt fler jalapenos. Koka upp 2 oxbuljongtärningar i 1 liter vatten. |
2
Done
|
Fräs köttet i olja tills de börjar bli gyllene. Ta ut och ställ åt sidan. |
3
Done
|
ServeringSmaka av grytan med peppar och salt (buljongen är rätt salt så för mig behövdes det inte. Servera med nachochips eller potatis/ris om du föredrar det. Gräddfil och en fräsch sallad är nästan är måste till! |