Ingredients
- ca 8.5 dl Vetemjöl special
- 6 g Jäststorlek av en enkrona ungefär
- 4 dl Kallt vatten
- 1 msk HonungSirap eller socker funkar också
- 1.5 tsk Salt
Directions
Luftiga, lagom krispiga och goda nattjästa frallor. Degen förbereder du kvällen innan (ingen knådning behövs) och gräddar av frallorna på morgonen. Perfekt för dig som vill ha nybakat bröd på morgonen!
Steps
1 Done | Kvällen innanI det har jag räknat 2 frallor per portion. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt sedan honung (alternativt sirap eller socker) och rör om igen. Tillsätt mjöl och salt - vänd ihop degen med en träslev. Den kommer vara kladdig och du ska bara vända ihop degen så att den går ihop. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa över natten (minst 8h) i rumstemperatur. Min deg jäste i ca 12h. |
2 Done | På morgonenVänd ut degen på ett mjölat underlag. Degen kommer kännas kladdig och lös. Det ska den göra. Med mjöliga händer viker du in kanterna så att du får en rund degbulle med lite höjd. Täck degen med bakduk och låt jäsa i ca 30 min medan ugnen värms upp ordentligt. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme). |
3 Done | Klä en plåt med bakplåtspapper. Mjöla in dina händer och dela degen i 8 delar och placera bitarna på plåten. Placera en värmetålig plåt med lite vatten längst ner i ugnen (det går också bra att slänga in några isbitar). Grädda i ca 25-30 min tills frallorna blir gyllene. Öppna ugnen 2 gånger under gräddningstillfällen för att släppa ut lite ånga. |
4 Done | Servera frallorna varma med smör och ost, eller valfritt pålägg! |
10 Comments Hide Comments
got it great
Snälla sluta med den här festen med att man kan välja antal portioner i bakrecept, helt hopplöst…4 portioner som är förvalt= 6 ge jäst….suck…
Tack för din feedback! Har förtydligat i texten nu så att det inte står ”8 portioner”.
Ska det jäsa i kylen?
den ska jäsa i rumstemperatur! 🙂
har förtydligat i receptet också nu!
Mycket gott! Uppskattades verkligen av alla!
Kul att höra! 😍
Kul att höra!😍
Härligt frasiga och precis den konsistens som jag vill ha på nybakta frallor. Jag la till rostade sesamfrön och rostade pumpakärnor i degen. Dock lämnar jag nog sesamfröna utanför nästa gång även fast det blev helt okej. Fick ut 13 st på en sats på 6 portioner och då var vissa något mindre än andra.