Ingredients
-
500 g Kycklingfärs
-
1 dl Jordnötssmör
-
3 msk Honung
-
2 msk Japansk soya
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 cm Ingefära
-
2 tsk Sriracha
-
1 msk Vatten
-
Topping
-
0.5 st Gurka
-
4 st Salladslök
-
1.5 dl Jordnötter
-
1 st Lime
-
400 g Äggnudlar
-
Chiliflakes
Directions
Nudlar med jordnötssmörig kycklingfärs. En väldigt enkel nudelrätt som även går att göra med t.ex tofu, tempeh. Jag toppade med färsen med jordnötter, limemarinerad gurka, salladslök och chili flakes. Gillar du korriander så kan du toppa med det också!
Steps
1
Done
|
Koka äggnudlarna enligt instruktionerna på paktet. Hacka allt till toppingen - jordnötter, salladslök, skiva gurkan tunt - salta och marinera i lime. |
2
Done
|
Marinera nudlarna i chiliolja (inte ett måste men lite godare). Krydda annars med salt, olja och valfri krydda. Toppa med kycklingen, jordnötter, salladslök, gurkan och chiliflakes. Servera direkt! |