Ingredients
-
Pajskal
-
4 dl Vetemjöl
-
140 g Smör
-
2 msk Kallt vatten
-
0.5 tsk Salt
-
1 tsk Paprikapulver
-
Fyllning
-
280 g Bacon
-
250 g Riven ost
-
Äggstanning
-
4 st Ägg
-
2.5 dl Mjölk
-
2.5 dl Grädde
-
Örtsalt
-
Karamelliserad lök
-
2 st Gullök
-
25 g Smör
-
1 tsk Ättika
-
2 tsk Strösocker
-
0.5 dl Vatten
-
Salt
-
Övrig topping
-
2 dl Créme Fraiche
-
Gräslök
Directions
Ost och baconpaj med karamelliserad lök och creme fraiche. En smarrig paj som har sälta, sötma och syra. Sälta från baconet och osten, sötma från den karamelliserade löken och syra från creme fraichen.
Ett tips är att göra pajskalet dagen innan, trycka ut i formen och ställa i frysen. Det går med fördel att göra flera dagar innan också. När det väl är dags att tillaga pajen behöver du bara fokusera på fyllningen och sedan skjutsa in i ugnen.
Steps
1
Done
|
PajskalBlanda mjöl, salt och paprikapulver. Tillsätt smör i tärning och nyp ihop med mjölet. Vänd i vatten och form till en pajdeg. Tryck ut den i en pajform, gärna så att kanterna sticker ut lite från formen. Nagga skalet. Låt stå i frysen i 30 min innan gräddning så den får stelna. Det går också bra att frysa in pajdegen en längre stund. |
2
Done
|
Förgrädda pajskaletFörgrädda pajskalet på 200 g i ca 15 min. |
3
Done
|
Fyllning och äggstanningTärna och stek baconet knaprigt. |
4
Done
|
Grädda pajenSprid ut bacone och riven ost i pajskalet. Häll på äggstanningen. |
5
Done
|
Karamelliserad lökSkiva löken tunt. Bryn i smör tills löken fått färg. Tillsätt vatten, socker och ättika och lite salt. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i 10-15 min eller till vätskan kokat in. |
6
Done
|
ServeraServera pajen med karamelliserad lök, creme fraiche och tunt hackad gräslök. |