Bang bang chicken! En smakrik kinesisk kycklingrätt som dessutom är enkel att göra. Anledningen till att den heter bang bang är för att den bankas för att sedan dras ut...
Onigirazu – en sushi sandwich som du kan fylla med vad du vill. Antingen kan du som jag fylla med krispiga grönsaker och salmalax, eller tofu, kyckling, biff, räkor osv.
Fluffiga kanelbullpannkakor – pannkakor som smakar som kanelbullar. Supergott! Smakar som en mjuk och saftig kanelbulle fast ändå pannkaka. Perfekt som brunch eller helgfrukost. Serverades med lönnsirap.
Knäckig blåbärpaj med knäckigt smul. Supergott! I det här receptet har jag använt färska blåbär men det går lika bra med frysta. Blanda då först blåbären med några matskedar majstärkelse...
Sesambagels – hemmagjorda bagels med sesamfrön. Goda och mjuka sesambagels. Supergott tillsammans med färskost och skinka. Det här receptet ger ca 10-12 bagels och går bra att frysa in.
Vispat brynt smör! Så enkelt och smakrikt tillbehör till bakad potatis, grillat kött med mer. Gör en större sats och förvara sedan i kylen eller frysen. Du kan också smaksätta...
Asiatisk räksallad med glasnudlar. Chili- och vitlöksmarinerade räkor med krispiga grönsaker, glasnudlar och en vegansk nuoc cham sås. Otroligt fräsch och gott! Denna rätt passar perfekt att variera med annat...
Lätt och fluffig marängtårta fylld med färska hallon och blåbär som bryter av det söta. Det går bra att fylla tårtan med citroncurd eller rabarber också om man föredrar det!...
Vitlöksbrödssnurror – frasiga och goda. Gjorde dessa och serverade till tomatsoppa men det går lika bra att äta dem som de är eller servera till andra rätter!
Krämig morotspasta toppad med gremolata och parmesan. Gremolata är en bladnings av persilja, vitlök och citron. De söta morötterna behöver något att brytas av med och då passar gremolata och...