Ingredients
- 2 st Auberginemedelstora
- 2 burkar Finkrossade tomater
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Basilika
- 1 msk Oregano
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- 400 g Pasta
- Parmesan
- Ricotta
- Basilika
Directions
Pasta alla norma är en italiensk pastarätt med tomatsås och aubergine. Den påminner om melanzane parmigiana fast i pastaform. Tycker att det blir supergott med aubergine till. Den tillför smak, sötma och gör pastan mer spännande. Toppar självklart med massor av parmesan och ricotta.
Steps
1 Done | AuberignenSätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginen och placera på en plåt. Pensla med olja på båda sidor och salta. Ugnsrosta auberginen i ca 20 min eller tills den fått färg. |
2 Done | TomatsåsenHäll finkrossade tomater, örter, vitlök, salt och peppar i en djup kastrull. Låt puttra på låg värme i ca 20-30 minuter. Använd stänkskydd. Koka pastan mot slutet av tiden. |
3 Done | ServeraVänd i pastan i tomatsåsen. Servera med finriven parmesan och klickar av ricotta! |