Ingredients
-
1 kg TomaterHelst söta
-
1 st Lök
-
1 näve Persilja
-
2 nävar Basilikahälften är till fraichen
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1.5 dl Vispgrädde
-
Saltefter smak
-
Pepparefter smak
-
Olivolja
-
2 dl Créme Fraiche
Directions
Pasta med krämig tomatsås och basilikafraiche. Testade att göra tomatsås genom att rosta tomaterna med örter och lök i ugnen först för att sen mixa och koka upp. Blev faktiskt väldigt gott! Basilikafraichen ger en extra god touch. Byt ut till havrefraiche och havregrädde så får du en helt veganskt rätt.
Steps
1
Done
|
Börja med att sätta ugnen på 200g. Grovhacka löken och tomaterna. Lägg över i en form tillsammans med 1 hel vitlöksklyfta. Strö över persilja, basilika, salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen i ca 25-30min. |
2
Done
|
Lägg över i en skål och mixa till en slät sås. Häll över i en uppvärmd panna. Tillsätt grädde och kryddor (salt, peppar, persilja, örtsalt, lite socker) och låt puttra i ca 10min (koka pastan under tiden). |
3
Done
|
Smaka av så att du har en bra balans mellan syra, sälta och sötma. |
4
Done
|
BasilikafraicheFinhacka basilikan. Blanda med Creme Fraichen. Salta och peppra efter smak. |