Ingredients
-
Röd pesto
-
200 g Soltorkade tomater
-
1 dl Solrosfrön
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 kruka Basilika
-
2 dl Finriven parmesan
-
Ricotta
-
200 g Ricotta
-
Salt
-
Brynt salvia
-
50 g Smör
-
Salvia
-
Övrigt
-
400 g Pasta
Directions
Pasta med röd pesto, vispad ricotta och brynt salvia. En jättegod och enkel pasta som känns väldigt lyxig. Något man kan bjuda på helgen men såväl slänga ihop en vardag. Den röda peston går utmärkt att förbereda innan så går det mycket smidigare när det är dags att laga.
Steps
1
Done
|
Röd pestoRosta solrosfrön i en torr. Riv parmesanen. |
2
Done
|
RicottanVispa upp ricottan med sked eller visp så att den krämar upp sig. Smaka av med salt. |
3
Done
|
Bryn salivaSmält smöret i en kastrull och vänd i salviabladen. Låt brynas. Smöret ska bli ljusbrunt och "tystna" när smöret är brynt. |
4
Done
|
ServeraBlanda pesto med pasta portionsvis (ca 1.1.5 msk pesto), toppa med klickar av ricotta och sist den brynta salvian och lite av smöret. |