Ingredients
-
Peston
-
150 g Bladspenatfärsk
-
1 dl Solrosfrön
-
1 dl Pumpafrön
-
3 st Vitlöksklyftor
-
5 dl Parmesan
-
1.25 dl Olivolja
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
400 g Pasta
-
Finriven parmesan
-
Frön
Directions
Pasta med spenatpesto! Gott och smidigt sätt att göra pesto på. Pesto går att variera så mycket. I det här receptet kör jag med spenat istället för örter, och på pumpa- och solrosfrön istället för nötter. Både solrosfrön och pumpafrön samt spenat är billigare alternativ, och blir minst lika gott!
Toppa pastan med rostade frön och parmensan! Du kan även komplettera rätten med valfritt protein: förslagsvis kyckling, grillost eller vegobollar.
Steps
1
Done
|
PreppBörja med att rosta fröna i en torr panna tills de blir gyllene. (spara 3-4 msk frön som du kan toppa din pasta med). |
2
Done
|
Mixa ihop pestonBörja med att mixa spenat, frön och vitlöksklytor i ca 1 min Tillsätt parmesanen och peppar och mixa lite till. Vi vill tillsätta olivoljan sist eftersom den tenderar att ge peston en besk touch om man mixar för mycket. |
3
Done
|
Servera och förvara pestonKoka pastan och blanda sedan med ett par matskedar pesto! Toppa med massor av parmesan och fröna. |