Ingredients
-
Dressing
- 1 dl Olivolja
- 2.5 msk Vitvinsvinäger
- 1 msk Majonnäs
- 1.25 dl Parmesan
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1.5 msk Strösocker
- 1 tsk Basilika
- 1 tsk Oreganotorkad
- Salt
- Peppar
-
Tillbehör
- 1 påse Minimozzarella
- 150 g Salami
- 5 st Paprika sivrieller annan paprikasort
- 0.5 st Gurka
- 15 st Körsbärstomater
- ca 15 st Oliver
- 1 st Rödlök
- 400 g Pasta
Directions
En pastasallad med en sötsyrlig italiensk dressing toppad med färska grönsaker, salami och minimozzarella. Du kan själv välja om du vill vända i dressingen i pastan eller servera den vid sidan. Pastasorten jag använde heter radiatori och är från Zeta.
Steps
1 Done | DressingenVispa ihop alla ingredienser till dressingen i en bunke. Balansera upp den med salt, socker eller syra beroende på vad du tycker behövs. |
2 Done | Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och hacka under tiden alla grönsaker. Hacka rödlök, gurka, tomat, paprika och skiva salamin. |
3 Done | Skölj pastan i kallt vatten och vänd i dressingen (spara lite att toppa med portionsvis). Toppa med alla grönsaker, mozzarellan, salamin och oliverna. Rör ihop och servera med mer dressing om så önskas. |