Ingredients
-
Dressing
-
1 dl Olivolja
-
2.5 msk Vitvinsvinäger
-
1 msk Majonnäs
-
1.25 dl Parmesan
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1.5 msk Strösocker
-
1 tsk Basilika
-
1 tsk Oreganotorkad
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
1 påse Minimozzarella
-
150 g Salami
-
5 st Paprika sivrieller annan paprikasort
-
0.5 st Gurka
-
15 st Körsbärstomater
-
ca 15 st Oliver
-
1 st Rödlök
-
400 g Pasta
Directions
En pastasallad med en sötsyrlig italiensk dressing toppad med färska grönsaker, salami och minimozzarella. Du kan själv välja om du vill vända i dressingen i pastan eller servera den vid sidan. Pastasorten jag använde heter radiatori och är från Zeta.
Steps
1
Done
|
DressingenVispa ihop alla ingredienser till dressingen i en bunke. Balansera upp den med salt, socker eller syra beroende på vad du tycker behövs. |
2
Done
|
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och hacka under tiden alla grönsaker. Hacka rödlök, gurka, tomat, paprika och skiva salamin. |
3
Done
|
Skölj pastan i kallt vatten och vänd i dressingen (spara lite att toppa med portionsvis). Toppa med alla grönsaker, mozzarellan, salamin och oliverna. Rör ihop och servera med mer dressing om så önskas. |