Ingredients
-
Potatiskroketter
-
800 g Mjölig potatis
-
50 g Smält smör
-
2 msk Persilja
-
1.5 dl Parmesan
-
Salt
-
3 dl Panko
-
2 dl Vetemjöl
-
2 st Äggtill paneringen
-
Rapsoljaatt fritera i
-
Citronsås
-
4 dl Vispgrädde
-
1 st Citron
-
75 g Smör
-
Saltefter smak
-
Fisken
-
500 g Torskrygg
-
Smör
-
Salt
-
Tillbehör
-
Stenbitsrom
-
Sockerärtor
Directions
Krispiga potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och suger snaps. En väldigt god middag som man kan göra med valfri sorts fisk. Just i det här receptet har jag torsk men det går lika bra med t.ex lax. Citronsåsen gör jag på 4 ingredienser och den passar perfekt till fisken!
Steps
1
Done
|
PotatiskroketterSkala och koka potatisen mjuk. Låt den ångas av ordentligt och svalna något. Mosa potatisen med en gaffel. Blanda i smöret, parmesanen och persiljan. Smaka av med salt. Forma till bollar mjukt och försiktigt utan att trycka för mycket. |
2
Done
|
Fritera kroketternaVärm oljan till ca 180 grader (jag hade plattan på en 7/9). Välj en mindre kastrull så behöver du inte ha lika mycket olja. Fritera 3-4 bollar åt gången tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. |
3
Done
|
SåsenBryn smöret och tillsätt sedan vispgrädde under omröring (ha inte för hög värme här). Pressa ner en halv citron och salt. Låt småputtra i ca 10 min. Smaka av med mer citron ifall du vill ha mer syra. Rör om då och då. |
4
Done
|
FiskenStek fisken i smör tills den får en fin yta, 2-3 min per sida beroende på fiskens tjocklek. Den ska ha en temperatur på ca 55 grader. Salta lätt. |
5
Done
|
ServeringServera kroketterna och fisken med såsen. Toppa med stenbitsrom och sockerärter/sugar snaps. |