0 0
Roti – thailändska krispiga pannkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2.75 dl Ljummet vatten
8.5 dl Vetemjöl
1 msk Honung
1 tsk Salt
1 st Ägg
30 g Smör
Rapsolja att steka i
Smör att steka i
Topping
Kondenserad mjölk
Banan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Roti – thailändska krispiga pannkakor

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Thailändska pannkakor eller roti är klassika pannkakor som säljs på gatustånd i Thailand. Jag har aldrig varit där men blev väldigt sugen på att testa att göra pannkakorna själv! Traditionellt äts de med banan och toppas med kondenserad mjölk. Riktigt goda och krispiga! Testade även en variant med jordgubbar och nötkräm och det var också riktigt gott!

Steps

1
Done

Blanda vatten och salt i en skål så saltet löser upp sig. Vispa sedan ner ägget och honungen.
I en annan skål - nyp ihop vetemjölet och smöret.

2
Done

Blanda i mjölet i de blöta ingredienserna och arbeta ihop degen snabbt med händerna. Täck sedan degen med plastfolie och låt den vila i ca 15 min. På så sätt aboserberar mjölet vätskan i degen.
Ta sedan upp degen på ett mjölat bord och arbeta ihop till en smidig deg i ca 5-7 min.
Dela degen i 8 lika stora degbollar, ca 80 g per boll. Olja och smöra in varje boll och placera i en oljan form. Täck formen och låt den stå i kylen i minst 3h eller över natten.

3
Done

Steka roti

Ta fram degen 1h innan du ska steka pannkakorna så de kommer upp i rumstemperatur.
Olja arbetsbänken lätt och ta en boll. Tryck ut den till en cirkel med fingrarna och stretcha sedan ut degen försiktigt så att den blir tunn och fin (se bild nedan). Skär sedan bort kanterna då de är lite tjockare.

4
Done

Värm en panna med olja och stek den tunna pannkakan på medelvärme 6-7 på en 9e skalig platta. Placera din bananerna eller valfri frukt i mitten på pannkakan men så att du fortfarande har möjlighet att vika ihop den. Vik ihop pannkakan som ett paket och vänd på den. Tillsätt nu en klick smör och stek pannkakan gyllene.

5
Done

Servera

Ringla över kondenserad mjölk eller nötkräm och servera direkt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vietnamesiska vårrullar med krispig tofu och jordnötssdressing
previous
Vietnamesiska vårrullar med krispig tofu och dressing
God bolognese med tagliatelle
next
God bolognese med tagliatelle
Vietnamesiska vårrullar med krispig tofu och jordnötssdressing
previous
Vietnamesiska vårrullar med krispig tofu och dressing
God bolognese med tagliatelle
next
God bolognese med tagliatelle

Add Your Comment