Ingredients
- 2.75 dl Ljummet vatten
- 8.5 dl Vetemjöl
- 1 msk Honung
- 1 tsk Salt
- 1 st Ägg
- 30 g Smör
- Rapsoljaatt steka i
- Smöratt steka i
-
Topping
- Kondenserad mjölk
- Banan
Directions
Thailändska pannkakor eller roti är klassika pannkakor som säljs på gatustånd i Thailand. Jag har aldrig varit där men blev väldigt sugen på att testa att göra pannkakorna själv! Traditionellt äts de med banan och toppas med kondenserad mjölk. Riktigt goda och krispiga! Testade även en variant med jordgubbar och nötkräm och det var också riktigt gott!
Steps
1 Done | Blanda vatten och salt i en skål så saltet löser upp sig. Vispa sedan ner ägget och honungen. |
2 Done | Blanda i mjölet i de blöta ingredienserna och arbeta ihop degen snabbt med händerna. Täck sedan degen med plastfolie och låt den vila i ca 15 min. På så sätt aboserberar mjölet vätskan i degen. |
3 Done | Steka roti |
4 Done | Värm en panna med olja och stek den tunna pannkakan på medelvärme 6-7 på en 9e skalig platta. Placera din bananerna eller valfri frukt i mitten på pannkakan men så att du fortfarande har möjlighet att vika ihop den. Vik ihop pannkakan som ett paket och vänd på den. Tillsätt nu en klick smör och stek pannkakan gyllene. |
5 Done | ServeraRingla över kondenserad mjölk eller nötkräm och servera direkt! |