Ingredients
- 7 dl Havregryn
- 5 dl Rågflingor
- 1 dl Linfrön
- 1 dl Pumpafrön
- 0.5 dl Sesamfrön
- 2 dl Hasselnöttergrovhackade
- 0.5 tsk Salt
- 1 dl Honung
- 1.5 dl Vatten
- 1 paket Saffran
- 1 dl Rapsolja
Directions
Hemmagjord granola med saffran. Saffran ger en julig smak och tillsammans med russin blir det väldigt gott. Hemmagjord granola är så mycket godare än färdigköpt!
Steps
1 Done | Värm ugnen till 150 grader. Rör ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. |
2 Done | Värm vattnet i en kastrull med rapsolja, saffran och honung eller lönnsirap. Häll ner i bunken och krama in vätskan väl i blandningen. |
3 Done | Sprid ut på blandningen på 2 plåtar, ända ut till kanterna, och platta till den med händerna så att granolan ligger utspritt så jämt som möjligt. Då undviker man att den bränns längst ut. Rosta i ugnen i ca 30 -40 minuter, och rör om då och då. Låt svalna och lägg in i burkar! |