Ingredients
-
7 dl Havregryn
-
5 dl Rågflingor
-
1 dl Linfrön
-
1 dl Pumpafrön
-
0.5 dl Sesamfrön
-
2 dl Hasselnöttergrovhackade
-
0.5 tsk Salt
-
1 dl Honung
-
1.5 dl Vatten
-
1 paket Saffran
-
1 dl Rapsolja
Directions
Hemmagjord granola med saffran. Saffran ger en julig smak och tillsammans med russin blir det väldigt gott. Hemmagjord granola är så mycket godare än färdigköpt!
Steps
1
Done
|
Värm ugnen till 150 grader. Rör ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. |
2
Done
|
Värm vattnet i en kastrull med rapsolja, saffran och honung eller lönnsirap. Häll ner i bunken och krama in vätskan väl i blandningen. |
3
Done
|
Sprid ut på blandningen på 2 plåtar, ända ut till kanterna, och platta till den med händerna så att granolan ligger utspritt så jämt som möjligt. Då undviker man att den bränns längst ut. Rosta i ugnen i ca 30 -40 minuter, och rör om då och då. Låt svalna och lägg in i burkar! |