Ingredients
-
Köttbullarna
-
500 g Fläskfärs
-
1 st Ägg
-
1 dl Panko
-
1.5 dl Mjölk
-
0.5 st Chili
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Ingefära
-
0.5 dl Persilja
-
1 msk Fisksås
-
1 msk Gochujang
-
1 msk Rapsolja
-
1 tsk Bakpulver
-
Salt
-
Vinägrett
-
2 st Lime
-
0.5 dl Vitvinsvinäger
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Persilja
-
1 msk Japansk soya
-
1 msk Farinsocker
-
0.5 dl Rapsolja
-
Sallad
-
250 Risnudlar
-
1 st Paprika röd
-
2 st Morötter
-
3 st Salladslök
-
Salt
-
Rapsolja
Directions
Saftiga asiatiska köttbullar smaksatta med chili, vitlök, gochujang och ingefära. Otroligt saftiga och smakrika köttbullar. Jag lagade dem med fläskfärs med det går även bra med t.ex kycklingfärs. Till köttbullarna gjorde jag en syrlig vinägrett och en enkel nudelsallad.inge
Steps
1
Done
|
FörberedelserBörja med att förbereda vinägretten och hacka alla grönsaker till nudelsalladen så har du det klart och kan fokusera på köttbullarna. |
2
Done
|
KöttbullarnaLåt panko svalla i mjölken i 5-6 minuter. Hacka under tiden chili och persilja. Riv ingefära. |
3
Done
|
Rulla och stek köttbullarnaNär alla ingredienser till köttbullarna är ordentligt gojsade. Rulla dem till bollar och stek sedan på medelvärme i olja. Stek tills de är genomstekta och gyllene. Koka under tiden risnudlarna enligt anvisningarna. Sila av och blanda med grönsakerna som du hackat samt med lite salt och olja. Nudlarna kommer få smak av vinägretten. |
4
Done
|
Servera köttbullarna med nudelsalladen och vinägretten! |