Ingredients
-
500g Salsiccia
-
2 dl Vispgrädde
-
400 g Finkrossade tomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1.5 msk Tomatpure
-
2 st Schalottenlök
-
400 g Pasta
-
1 st Chili
-
1 tsk Strösocker
-
Nymalen svartpeppar
-
Salt
-
30 g Smör
-
3 msk Persilja
Directions
Salsicciapasta – en klasssisk italiensk pasta med salsiccia som är en fläskkorv. Salsiccia betyder just korv på italienska. Korven finns även att köpa som ett färs så slipper man sprätta upp korvarna, för det är bara fyllningen man vill åt. Jag köpte dock korvar för att det var lite billigare.
Servera pastan med parmesan och persilja!
Fler krämiga och goda pastarecept
- Krämig kycklingpasta med röd pesto och spenat
- Krämig laxpasta med spenat
- Snabb pasta med soltorkade tomater
Serveringsfatet är från Cervera och du hittar det här (adlink)
Steps
1
Done
|
Stek chili, vitlök, scharlottenlök i olivilja på låg värme i några minuter. Tillsätt tomatpuré och stek i 2 min till. Sprätta korven och stek den tills korven fått färg. |
2
Done
|
Tillsätt finkrossade tomater. Salta, vänd i socker och peppra, och låt det puttra i 10-15 min. Koka pastan under tiden! |
3
Done
|
Tillsätt grädden och smaka av med mer salt och peppar. När du tycker att såsen fått en bra balans - rör ner pastan och en klick smör. Servera med persilja, nymalen peppar och kanske lite parmesan på! |
4
Done
|
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration! |
14 Comments Hide Comments
Är det bara de hela tomaterna som ska mixas eller hela alltet med korv och allt? Det är lite otydlig skrivet.
Bara tomaterna! Men det går att använda finkrossade tomater också.
En väldigt god och smakrik pastarätt👍🏻
så kul att höra, tack!
Godaste salsiccia-pasta jag ätit, mums!! 👍😋🤗
vad roligt att höra! Tack <3
Hur gör jag med vitlöken hackad eller riven
Finhacka den! 🙂
Aldrig sett min dotter (2 år) äta så mycket som hon gjorde av denna måltid ❤️ finns det bättre betyg att få? Jag och min man var helt såld också.
åh va roligt att höra! <3
Skulle det funka att ta créme fraîches istället för grädde? Har ingen grädde hemma
Det kan funka, men kan också bli lite syrligare! Ett alternativ är att ta lika delar creme fraiche + mjölk. (ledsen att svaret kom lite sent <3).
Blir det lika bra om man förbereder dagen innan? Hur långt kan man förbereda?
Hej! Ja den är god dagen efter. Du kan göra såsen i förväg och blanda med pastan dagen de ska serveras. Blir lika gott! //Emilia