Ingredients
- 150g Smör
- 200g Mandelmassa
- 2 tsk Kardemumma
- 2 st Ägg
- 2.25 dl Strösocker
- 2.5 dl Vetemjöl
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1 krm Salt
-
Topping
- 3 dl VispgräddeTill topping
- 1 dl Mandelflarn
Directions
Semmelkladdkaka! Om du gillar den kladdiga delen i en semla med mandelmassan så måste du testa den här kakan. Sååå saftig och god! Ett supergott alternativ till den klassiska semlan när man inte orkar baka.
Steps
1 Done | KakanSätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och riv mandelmassan. |
2 Done | Rör samman ägg och socker och tillsätt resterande ingredienser. Blanda försiktigt ihop med en slickepott till en jämn smet. |
3 Done | Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform. Smöra sidorna. |
4 Done | ToppingRosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna. Vispa grädden. |