Ingredients
-
150g Smör
-
200g Mandelmassa
-
2 tsk Kardemumma
-
2 st Ägg
-
2.25 dl Strösocker
-
2.5 dl Vetemjöl
-
2 tsk Vaniljsocker
-
1 krm Salt
-
Topping
-
3 dl VispgräddeTill topping
-
1 dl Mandelflarn
Directions
Semmelkladdkaka! Om du gillar den kladdiga delen i en semla med mandelmassan så måste du testa den här kakan. Sååå saftig och god! Ett supergott alternativ till den klassiska semlan när man inte orkar baka.
Steps
1
Done
|
KakanSätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och riv mandelmassan. |
2
Done
|
Rör samman ägg och socker och tillsätt resterande ingredienser. Blanda försiktigt ihop med en slickepott till en jämn smet. |
3
Done
|
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform. Smöra sidorna. |
4
Done
|
ToppingRosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna. Vispa grädden. |