0 0
Smashed potatoes med dill

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
900 g Delikatesspotatis
50 g Rumstempererat smör
1 knippe Dill
1 st Vitlöksklyftor
Flingsalt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Smashed potatoes med dill

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Smashed potatoes med massa dill och smör. Smidigt och gott sätt att göra potatis på. Smashed potatoes passar perfekt som tillbehör till burgare, grillat, lax eller tapas!

 

Välj mindre potatisar. Ju mindre potatisar desto krispigare blir det.

Steps

1
Done

Koka potatisen med skalet på i saltat vatten tills de är kokta. Sila av och låt ångas av i 5 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg över potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och mosa potatisarna med baksidan av ett glas. Du kan olja in glaset lite så fastnar potatisen inte lika lätt. Pensla med smält smör som du blandar med pressad vitlök och finhackad dill. Spara lite dill att toppa med. Strö över flingsalt.

2
Done

Rosta potatisen 35-45 min tills de är helt gyllene och krispiga.
Servera till valfri måltid!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sötpotatispommes i ugn
previous
Sötpotatispommes i ugn
Bulgursallad med grillad kyckling
next
Bulgursallad med grillad kyckling
Sötpotatispommes i ugn
previous
Sötpotatispommes i ugn
Bulgursallad med grillad kyckling
next
Bulgursallad med grillad kyckling

Add Your Comment