Ingredients
-
Fyllning
-
250 g Lätt kesella
-
200 g Färskost
-
2 dl Créme Fraiche
-
200 g Kräftstjärtar i lake
-
1 dl Räkor
-
100 g Gravad lax
-
1 knippe Dill
-
1 tsk Vitlökspulver
-
Salt
-
Peppar
-
Topping
-
1 kruka Krispsallad
-
200 g Gravad lax
-
1.5 dl Räkor med skal
-
2 st Ägg
-
Dill
-
Citron
-
Övrigt
-
1 paket Polarbröd jubileumskakor
Directions
En enkel och god smörgåstårta med lax och räkor. I den här tårtan är det samma fyllning på alla lagar och ovanpå det gör att det går lite snabbare att göra. I den här smörgåstårtan har jag ingen majonnäs vilket gör den mindre mastig. Du toppa laxen med mer räkor eller lax eller addera t ex rädisor eller rom.
Smörgåstårtan ger ca 4 stora bitar eller 6 medelstora bitar.
Fler recept på smörgåstårta
Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema
Steps
1
Done
|
FyllningBlanda alla krämiga ingredienser till fyllningen: kesella, creme fraiche och färskost i en skål. Finhacka kräftstjärtar, räkor, lax och dill. Vänd i fyllningen tllsammans med vitlökspulver. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att det ska smaka rejält då brödet inte smakar så mycket. |
2
Done
|
Varva fyllning med polarbröd. Det blir 3 lager fyllning och 4 lager bröd. Spackla tårtan med fyllningen. |
3
Done
|
DekorationTäck sidorna med krispsallad. |
4
Done
|
ServeraTäck smörgåstårtan ordentligt och låt den stå i kylen fram till servering |