Ingredients
-
300 g Pasta
-
300 g Salsiccia
-
Vitlöksyoghurt
-
3 dl Naturell yoghurt
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
Paprikasmör
-
1 msk Paprikapulver
-
1 msk Tomatpure
-
75 g Smör
-
0.5 tsk Chiliflakes
Directions
En snabb variant av turkisk manti. Manti är små köttfärsfyllda pastaknyten med vitlöksås och paprikasmör. Det går också bra att byta ut salsiccian mot annan korv eller valfri färs, men smaksätt i så fall färsen. Jag gillar salsiccia då den har väldigt mycket smak.
Steps
1
Done
|
Börja med att koka vattnet till pastan. Skala salsiccian, skär den i bitar och stek den i en torr panna. Den kommer stekas i sitt egna fett. |
2
Done
|
SåsernaBlanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen. Smält smöret och tillsätt sedan paprikapulver, chiliflakes och tomatpure. Stek ihop i 4-5 minuter. |
3
Done
|
Servera pastan med salsiccia, vitlöksyoghurten och paprikasmöret. Toppa med persilja (valfritt). |