• Home
  • Helgmat
  • Stekta rispapperrullar – vegetariska rispapperrullar
0 0
Stekta rispapperrullar – vegetariska rispapperrullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fyllning
400 g Fast tofu
200 g Champinjoner
3 st Salladslök
1 st Morötter
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Japansk soya
Neutral olja att steka i
Nuoc chamdressing
2 st Lime
2 msk Fisksås
1 msk Ljus sirap eller vanligt socker
1 st Vitlöksklyftor
1 st Chili
Övrigt
Rispapper

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Stekta rispapperrullar – vegetariska rispapperrullar

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Fyllning

  • Nuoc chamdressing

  • Övrigt

Directions

Share

Stekta rispapper rullar. Vegetariska rispapperrullar med tofu, svamp, morot och salladslök. Goda och frasiga rullar som går att fylla med det mesta. Räkor, färs eller grönsaker som jag gjort här. Rispapperblad hittar du i de allra flesta större matbutikerna. De är runda och hårda som nudlar. När du sedan blötlägger dem i varmt vatten blir det mjuka och går att rulla.

Till rullarna gjorde jag en nuoc chamdressing.

Receptet ger ca 12-15 medelstora/små rullar.

Steps

1
Done

Fyllningen

Torka av och tärna tofun. Skiva svampen, strimla salladlöken och riv moroten.
Börja med att steka svampen i en torr panna tills den släppt vätska. När vätskan kokat bort tillsätt lite olja och stek svampen tills den får fin färg. Lägg över svampen på en tallrik och tillsätt tofun i pannan. Stek den i olja tills den fått fin yta.
Vänd i svamp, morot och salladslök. Stek ihop. Pressa i vitlök och tillsätt soja. Smaka av med salt.
Ställ fyllningen åt sidan och låt den svalna.

2
Done

Rulla rispapperrullarna

Koka upp vatten (ej kokhet, håll det kanske till 70 grader). Häll över i en skål och blötlägg bladet tills det mjuknat. Det ska inte vara sladdrigt.
Lägg bladet på en tallrik och lägg på 1-2 msk fyllning. Vik ihop som ett paket och ställ åt sidan. Lägg inte rullarna på varandra då de är väldigt klibbiga och kommer fastna i varandra.
Fortsätt så tills fyllningen är slut.

3
Done

Stek rullarna

Värm en panna med olja. Stek några åt gången. De ska inte nudda varandra när du steker dem (i alla fall inte tills de fått yta). Stek tills rispappret bubblat upp och börjar bli lite gyllene. Låt rinna av på hushållsapper.

4
Done

Dressingen

Finhacka vitlök och chili. Blanda med limesaft, vatten, olja och några nypor flingsalt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime, socker eller salt.

5
Done

Servera

Servera rullarna med dressing och kanske en gurksallad till!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Frasiga våfflor utan ägg
previous
Frasiga våfflor utan ägg
Citrondessert - enkel påskdessert
next
Citrondessert – enkel påskdessert
Frasiga våfflor utan ägg
previous
Frasiga våfflor utan ägg
Citrondessert - enkel påskdessert
next
Citrondessert – enkel påskdessert

Add Your Comment