Ingredients
-
Fyllning
-
400 g Fast tofu
-
200 g Champinjoner
-
3 st Salladslök
-
1 st Morötter
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Japansk soya
-
Neutral oljaatt steka i
-
Nuoc chamdressing
-
2 st Lime
-
2 msk Fisksås
-
1 msk Ljus sirapeller vanligt socker
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 st Chili
-
Övrigt
-
Rispapper
Directions
Stekta rispapper rullar. Vegetariska rispapperrullar med tofu, svamp, morot och salladslök. Goda och frasiga rullar som går att fylla med det mesta. Räkor, färs eller grönsaker som jag gjort här. Rispapperblad hittar du i de allra flesta större matbutikerna. De är runda och hårda som nudlar. När du sedan blötlägger dem i varmt vatten blir det mjuka och går att rulla.
Till rullarna gjorde jag en nuoc chamdressing.
Receptet ger ca 12-15 medelstora/små rullar.
Steps
1
Done
|
FyllningenTorka av och tärna tofun. Skiva svampen, strimla salladlöken och riv moroten. |
2
Done
|
Rulla rispapperrullarnaKoka upp vatten (ej kokhet, håll det kanske till 70 grader). Häll över i en skål och blötlägg bladet tills det mjuknat. Det ska inte vara sladdrigt. |
3
Done
|
Stek rullarnaVärm en panna med olja. Stek några åt gången. De ska inte nudda varandra när du steker dem (i alla fall inte tills de fått yta). Stek tills rispappret bubblat upp och börjar bli lite gyllene. Låt rinna av på hushållsapper. |
4
Done
|
DressingenFinhacka vitlök och chili. Blanda med limesaft, vatten, olja och några nypor flingsalt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime, socker eller salt. |
5
Done
|
ServeraServera rullarna med dressing och kanske en gurksallad till! |