Ingredients
-
Sås
-
1 msk Ljus risvinäger
-
5 msk Ketchup
-
1 tsk Kinesisk soya
-
1 msk Japansk soya
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Strösocker
-
1 dl Saften från ananasburken
-
1.5 dl Vatten
-
2 msk Majsstärkelse
-
Till woken
-
1 st Paprika grön
-
1 st Paprika röd
-
140 g Ananas på burki ringar
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 cm Ingefära
-
1 st Lök
-
300 g Quornbitar
-
1 dl Majsstärkelse
-
2 msk Japansk soya
-
Tillbehör
-
Ris
Directions
Sweet and sour quorn och ris. En sötsyrlig wok med ananas, quorn och paprika. En klassiker som vanligtvis lagas med fläsk eller kyckling. Men det går utmräkt att göra med quorn eller soya. Smakar som wok med sötursås!
Steps
1
Done
|
SåsenVispa ihop alla ingredienser till såsen. |
2
Done
|
QuornbitarnaBlanda quornbitar (eller soyabitarna/kycklingen) med soya och vitlök (en). Låt marineras en stund och hacka under tiden paprikan, riv ingefäran, dela ananasringarna i mindre bitar, börja koka riset. Vänd quornbitarna i majstärkelse så de täcks helt. Stek sedan i olja tills de får fin yta. Låt rinna av på papper! |
3
Done
|
Woka ihopStek lök och paprika i samma panna som du stekt quornbitarna. Tillsätt vitlök och ingefära. Stek tills paprikan mjuknat något. Vänd sedan i såsen. Blanda regelbundet tills den tjocknat och blivit glansig. Här är det viktigt att smaka av! Känns såsen för sur - tillsätt mer socker. För söt? Tillsätt lite mer vinäger. |
4
Done
|
ServeraServera woken med ris! |