Ingredients
-
Marinad
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 tsk Five Spicedet som ger den goda smaken!
- 1 msk Japansk soya
- 1 tsk Lökpulver
- 1 msk Farinsocker
- 1 tsk Ljus risvinäger
- 1 msk Rapsolja
- Peppar
- 600 g Kycklinglårfilé
-
Panering
- 1 tsk Five Spice
- 2 dl Majsstärkelse
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- 5 dl Neutral olja
- 1 kruka Thaibasilika
- Ris
Directions
Taiwanesisk crispy chicken. Otroligt god, smakrik och saftig kyckling. Denna rätt är en populär streetfood rätt i Taiwan. Den marineras och friteras sedan 2 gången. Första gången för att tillagas och andra för att få extra crunch. Servera kycklingen med ris och valfri dippsås. De är dock supergoda som de är!
Steps
1 Done | Marinera kycklingenBlanda ihop alla ingredienser till marinaden. Dela kycklingen och vänd den i marinaden. Låt den marineras i rumstempereatur i 60 min. Det går bra att förbereda den innan och ställa den kycklingen. Ta sedan fram den 1h innan tillagning så kycklingen hinner komma upp i temperatur. |
2 Done | PaneraBlanda majstärkelse, five spice, salt och peppar. Vänd alla bitar så att de täcks. Skaka av det överflödiga och lägg över på en tallrik. |
3 Done | FriteraFritering 1: Värm oljan till 160 grader i en djup panna. Fritera bitarna i omgångar i ca 3 min. Lägg över på ett fat med hushållspapper. |
4 Done | När kycklingen är färdig vänd den med lite five spice, salt, peppar och kanske chilipulver i en skål. |
5 Done | ServeraServera kycklingen direkt som den är eller tillsammans med ris, syrlig gurksallad och en dippsås förslagvis sweet chili, sriracha majonnäs, BBQ, soya. |