Ingredients
- 500 g Kyckling
- 1 burk Bambuskott
- 1 tärning Kycklingbuljong
- 1 tsk Fisksås
- 2 msk Röd currypasta
- 1 st Paprika röd
- 1 st Broccoli
- 150 g Sockerärtor
- 400 ml Kokosmjölk
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 st Lime
- 2 dl Vatten
- Ris
- Salt
Directions
Thaigryta med kyckling, kokosmjölk och röd curry! Smidig och god vardagsrätt som också passar i matlådan. Vill man ha den vegetarisk så tror jag att det är gott att istället för kyckling steka tofu krispigt och sedan toppa vid servering!
Steps
1 Done | RisetKoka riset enligt anvisningarna på förpackningen. |
2 Done | GrytanSkär kycklingen i strimlor och stek i olja tillsammans med vitlök. Lägg över på en tallrik. |
3 Done | Grovhacka grönsakerna och stek (bara lite, de ska fortfarande vara krispiga). |
4 Done | Stek currypastan och buljongen i olja i ca 1 min. |
5 Done | Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt puttra i 5 min. |
6 Done | Ha i fisksås och lime. Lägg ner grönsakerna, bambuskotten och kycklingen och låt puttra tills grönsakerna känns färdiga (ca 6-7 min). |
7 Done | ServeringServera med ris och lite hackad salladslök! |