Ingredients
-
Köttfärssås
- 500 g Köttfärs
- 1 st Gullök
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Tomatpure
- 1 msk Ketchup
- 2 msk Oregano
- 0.5 tsk Chilipulver
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Strösocker
- 800 g Finkrossade tomater
- Örtsalt
- Salt
- Peppar
-
Gnocci
- 500 g Rana Gnocchi
- 25 g Smör
-
Topping
- 2 dl Riven ost
- 1 st Mozzarella
Directions
Ugnsbakad gnocchi med köttfärsås – en perfekt rätt sätt att variera köttfärsåsen. Servera med färdigköpt gnocci istället för pasta. Detta går snabbt att göra och passar hela familjen.
Steps
1 Done | KöttfärssåsenStek färsen tills den får yta. Tillsätt finhackad lök och pressa i vitlöken samt tomatpuré och ketchup. Fortsätt steka ytterligare tills löken mjuknat. Tillsätt kryddorna, socker, salta (eller örtsalt Vegeta) och peppra. Gå i med finkrossade tomater Låt koka upp och puttra på medelvärme i 30-40 minuter. Smaka sedan upp med mer kryddor . |
2 Done | GnocchinSmörstek gnocchin på medelvärme tills den fått fin yta. |
3 Done | UgnsgratineraSätt ugnen på 225 grader. Lägg över färsen i en form. Blanda ner gnocchin. Toppa med mozzarella och riven ost. |
4 Done | ServeraServera den ugnsbakade gnocchin i köttfärsås med en god sallad. Vi hade rivna morötter till! |