0 0
Ugnsbakad gnocchi med köttfärsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Köttfärssås
500 g Köttfärs
1 st Gullök
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpure
1 msk Ketchup
2 msk Oregano
0.5 tsk Chilipulver
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Strösocker
800 g Finkrossade tomater
Örtsalt
Salt
Peppar
Gnocci
500 g Rana Gnocchi
25 g Smör
Topping
2 dl Riven ost
1 st Mozzarella

Ugnsbakad gnocchi med köttfärsås

  • 70
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Köttfärssås

  • Gnocci

  • Topping

Directions

Share

Ugnsbakad gnocchi med köttfärsås – en perfekt rätt sätt att variera köttfärsåsen. Servera med färdigköpt gnocci istället för pasta. Detta går snabbt att göra och passar hela familjen.

Steps

1
Done

Köttfärssåsen

Stek färsen tills den får yta. Tillsätt finhackad lök och pressa i vitlöken samt tomatpuré och ketchup. Fortsätt steka ytterligare tills löken mjuknat. Tillsätt kryddorna, socker, salta (eller örtsalt Vegeta) och peppra. Gå i med finkrossade tomater Låt koka upp och puttra på medelvärme i 30-40 minuter. Smaka sedan upp med mer kryddor .

2
Done

Gnocchin

Smörstek gnocchin på medelvärme tills den fått fin yta.

3
Done

Ugnsgratinera

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg över färsen i en form. Blanda ner gnocchin. Toppa med mozzarella och riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills osten har smält och fått lite färg.

4
Done

Servera

Servera den ugnsbakade gnocchin i köttfärsås med en god sallad. Vi hade rivna morötter till!

Emilia

previous
Plåtmiddag med sesampotatis och srirachamajonnäs
next
Sesamlaxwrap med sweetchilimajonnäs
previous
Plåtmiddag med sesampotatis och srirachamajonnäs
next
Sesamlaxwrap med sweetchilimajonnäs

Add Your Comment