Ingredients
-
Rabarber
-
2 st rabarber
-
0.75 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
2 msk Vatten
-
Kolasås
-
125 g Smör
-
1.25 dl Vispgrädde
-
1 dl Strösocker
-
0.75 dl Ljus sirap
-
3 nypor Salt
-
50 g Pistagenötter
-
Tillbehör
-
Vaniljglass
-
Pistagenötter
Directions
Ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås. En rabarberdessert där surt, söt, salt, krispigt, lent och mjukt möter varandra. En väldigt god och smidig dessert.
Steps
1
Done
|
KolasåsBörja med kolasåsen då den behöver svalna lite. |
2
Done
|
RabarberSätt ugnen på 200 g. Blanda rabarbern med sockret. Lägg ner i en ugnfast form och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Ös med vätskan som rabarbern släpper ut 3 gånger ungefär. |
3
Done
|
ServeringServera rabarbern med vaniljglass, kolasås och pistagenötter. |