0 0
Ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Rabarber
2 st rabarber
0.75 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Vatten
Kolasås
125 g Smör
1.25 dl Vispgrädde
1 dl Strösocker
0.75 dl Ljus sirap
3 nypor Salt
50 g Pistagenötter
Tillbehör
Vaniljglass
Pistagenötter

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Rabarber

  • Kolasås

  • Tillbehör

Directions

Share

Ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås. En rabarberdessert där surt, söt, salt, krispigt, lent och mjukt möter varandra. En väldigt god och smidig dessert.

Steps

1
Done

Kolasås

Börja med kolasåsen då den behöver svalna lite.
Bryn smöret. Tillsätt sedan socker, sirap, salt och sist vispgrädde lite åt gången under omröring. Låt sedan kolan puttra på medelvärme under i ca 7-8 min. Vänd ner hackade pistagenötter och låt svalna.

2
Done

Rabarber

Sätt ugnen på 200 g. Blanda rabarbern med sockret. Lägg ner i en ugnfast form och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Ös med vätskan som rabarbern släpper ut 3 gånger ungefär.

3
Done

Servering

Servera rabarbern med vaniljglass, kolasås och pistagenötter.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftig jordgubbstårta
previous
Jordgubbstårta med vaniljkräm och krämig jordgubbsfyllning
next
Filodegsrullar med spenat och fetaost
Saftig jordgubbstårta
previous
Jordgubbstårta med vaniljkräm och krämig jordgubbsfyllning
next
Filodegsrullar med spenat och fetaost

Add Your Comment