Ingredients
-
pesto
-
1 kruka Basilika
-
1 dl Pumpafrön
-
50 g Parmesan
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 dl Neutral olja
-
0.25 dl Olivolja
-
Salt
-
Till mackan
-
300 g Ciabatta
-
2 tsk Olivolja
-
15 st Körsbärstomater
-
2 st Mozzarella
-
1.5 dl Parmesan
-
Salt
-
Peppar
-
2 msk Smör
-
1 st Vitlöksklyftor
Directions
Varm macka med tomat, mozzarella och pesto. En otroligt god som du bara måste testa! Det går antingen att göra den i en stor ciabatta så att det blir fler mackor eller i ett mindre bröd. Mackan blir en perfekt lunch eller lättare middag.
Mängden pesto räcker till att göra mackan flera gånger.
Steps
1
Done
|
Peston*Mängden pesto räcker till flera mackor och du kan förbereda den i förväg. Rosta pumpafrön i en torr panna. |
2
Done
|
MackanSätt ugnen på 200 grader. |
3
Done
|
Lägg över bröden på en plåt och värm i ugn i ca 10-15 minuter. Mozzarellan ska ha smält och mackan blivit varm. |
4
Done
|
Ta ut bröden ur ugnen. Bre på några skedar pesto ovanpå mozzarellan och lägg sedan på locket. |