Ingredients
-
pesto
- 1 kruka Basilika
- 1 dl Pumpafrön
- 50 g Parmesan
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 dl Neutral olja
- 0.25 dl Olivolja
- Salt
-
Till mackan
- 300 g Ciabatta
- 2 tsk Olivolja
- 15 st Körsbärstomater
- 2 st Mozzarella
- 1.5 dl Parmesan
- Salt
- Peppar
- 2 msk Smör
- 1 st Vitlöksklyftor
Directions
Varm macka med tomat, mozzarella och pesto. En otroligt god som du bara måste testa! Det går antingen att göra den i en stor ciabatta så att det blir fler mackor eller i ett mindre bröd. Mackan blir en perfekt lunch eller lättare middag.
Mängden pesto räcker till att göra mackan flera gånger.
Steps
1 Done | Peston*Mängden pesto räcker till flera mackor och du kan förbereda den i förväg. Rosta pumpafrön i en torr panna. |
2 Done | MackanSätt ugnen på 200 grader. |
3 Done | Lägg över bröden på en plåt och värm i ugn i ca 10-15 minuter. Mozzarellan ska ha smält och mackan blivit varm. |
4 Done | Ta ut bröden ur ugnen. Bre på några skedar pesto ovanpå mozzarellan och lägg sedan på locket. |