Ingredients
- 3 dl Belugalinser
- 2 st Morötter
- 1 st Palsternacka
- 1 st Gullök
- 2 msk Tomatpure
- 3 tärningar Grönsaksbuljong
- 2 st Vitlöksklyftor
- Rapsolja
-
Kryddor
- 2.5 msk Paprikapulver
- 1 msk Timjan
- 3 tsk Kummin
- 1 tsk Lökpulver
- 0.75 tsk Cayennepeppareller mer efter smak
- 1 tsk Pepparmix
- 1 tsk Strösocker
- 3 st lagerblad
-
Topping och tillbehör
- Potatis
- Créme Fraiche
- Picklad rödlök
Directions
Vegetarisk gulasch med beluga linser. Mustig gulasch med ungerska smaker som dessutom är vegansk. Belugalinser är ett bra val av linser när man vill ha lite mer textur då de behåller formen,
Jag serverade gulaschen med potatis, creme fraice och picklad rödlök till!
Steps
1 Done | FörberedelserBlanda alla kryddor i en liten skål (förutom lagerbladen). |
2 Done | Tillaga gulaschenFräs gullöken i olja i en rymlig kastrull tills löken mjuknat något. Pressa i vitlöken och tillsätt alla kryddor. Pressa i vitlöken och låt kryddorna fräsar i 1-2 min. Tillsätt mer olja ifall det behövs. |
3 Done | TillbehörKoka din potatis under tiden gulaschen puttrar. Servera gärna en klick creme fraice och picklad rödlök till eller någon annan syrlig grönsak! |
One Comment Hide Comments
Kan man ha potatisen i själva gulaschen? Alltså när man har i morot och palsternacka.