0 0
Vegetariska minivårrullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 st Morötter
150 g Shiitake
100 g Bambuskott
100 g Vitkål
1 msk Japansk soya
1 tsk Ingefära
Rapsolja till stekning och fritering
2 Vitlöksklyftor
2 st Salladslök
Vårullsdeg
1 st Äggvita

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vegetariska minivårrullar

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Små krispiga och goda vegetariska vårrullar! Inte alls så svårt att göra som man kan tror. Degen eller bladen till vårrullarna finns att köpa i olika storlekar och jag valde de minsta. Köpte dem på en vegetarisk livsmedelsbutik!

Steps

1
Done

Strimla vitkålen, riv moroten, strimla bambuskott och finhacka shiitaken. Riv ingefäran och vitlöken. Strimla salladslöken.

2
Done

Värm en panna med olja och fräs ingefära, salladslök och vitlök i 50 sek. Häll ner resterande grönsaker till fyllningen och fräs tills de mjuknat upp. Smaka av med japansk soya och eventuellt lite salt. Låt fyllninen svalna lite.

3
Done

Om du som jag kör på små vårrullsblad så räcker det med 2 tsk per vårrulle. (sök på roll spring rolls så får du upp instruktioner på hur du rullar dem).
Äggvitan används för att skapa en klister och stänga vårullen.

4
Done

Fritera eller stek i rikligt med olja tills vårrullarna är gyllene. Servera med en god wok och sötsursås!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Len chokladkräm med körsbärssås
previous
Len chokladkräm med körsbärssås
chicken tikka masala
next
Chicken tikka masala – Riktigt god chicken tikka masala
Len chokladkräm med körsbärssås
previous
Len chokladkräm med körsbärssås
chicken tikka masala
next
Chicken tikka masala – Riktigt god chicken tikka masala

Add Your Comment