Ingredients
- 1 st Morötter
- 150 g Shiitake
- 100 g Bambuskott
- 100 g Vitkål
- 1 msk Japansk soya
- 1 tsk Ingefära
- Rapsoljatill stekning och fritering
- 2 Vitlöksklyftor
- 2 st Salladslök
- Vårullsdeg
- 1 st Äggvita
Directions
Små krispiga och goda vegetariska vårrullar! Inte alls så svårt att göra som man kan tror. Degen eller bladen till vårrullarna finns att köpa i olika storlekar och jag valde de minsta. Köpte dem på en vegetarisk livsmedelsbutik!
Steps
1 Done | Strimla vitkålen, riv moroten, strimla bambuskott och finhacka shiitaken. Riv ingefäran och vitlöken. Strimla salladslöken. |
2 Done | Värm en panna med olja och fräs ingefära, salladslök och vitlök i 50 sek. Häll ner resterande grönsaker till fyllningen och fräs tills de mjuknat upp. Smaka av med japansk soya och eventuellt lite salt. Låt fyllninen svalna lite. |
3 Done | Om du som jag kör på små vårrullsblad så räcker det med 2 tsk per vårrulle. (sök på roll spring rolls så får du upp instruktioner på hur du rullar dem). |
4 Done | Fritera eller stek i rikligt med olja tills vårrullarna är gyllene. Servera med en god wok och sötsursås! |