Ingredients
-
8 st Rispapper
-
1 st Paprika röd
-
0.5 st Gurka
-
4 st Salladslök
-
2 st Morötter
-
Böngroddar
-
Tofu
-
250 g Fast tofu
-
1.5 dl Majsstärkelse
-
1 tsk Lökpulver
-
1 tsk Chilipulver
-
Salt
-
Nuoc cham vinägrett
-
2 st Lime
-
1 dl Vatten
-
1 msk Rapsolja
-
0.5 st Chili
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2.5 msk Fisksås
-
2 msk Lönnsirap
-
Salt
Directions
Vietnameiska vårullar fyllda med krispig tofu och grönsaker. Väldigt gott! Grönsakerna och proteinet i vårrullarna går att variera oerhört mycket med den här kombon var riktigt god. Dressingen passade också bra till.
Recptet nedan är för 6 st rullar men tofun räcker till fler, men det är bara att hacka mer grönsaker för att kunna göra fler rullar!
Jordnötsdressing – perfekt till sallad eller kyckling
Steps
1
Done
|
DressingFinhacka chilin, pressa vitlöken och mixa ihop vinägretten. |
2
Done
|
Grönsaker och tofuStrimla alla grönsaker. Skiva tofun. Blanda majsstärkelse med kryddor och vänd alla tofubitar. Stek sedan i olja tills de blir krispiga och får lite färg. |
3
Done
|
Doppa rispappret i varmt vatten tills det blir mjukt. Placera grönsaker och tofu i mitten och vik ihop lång- och kortsidor. Servera rullarna med dressingen! |