Ingredients
- 8 st Rispapper
- 1 st Paprika röd
- 0.5 st Gurka
- 4 st Salladslök
- 2 st Morötter
- Böngroddar
-
Tofu
- 250 g Fast tofu
- 1.5 dl Majsstärkelse
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Chilipulver
- Salt
-
Nuoc cham vinägrett
- 2 st Lime
- 1 dl Vatten
- 1 msk Rapsolja
- 0.5 st Chili
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2.5 msk Fisksås
- 2 msk Lönnsirap
- Salt
Directions
Vietnameiska vårullar fyllda med krispig tofu och grönsaker. Väldigt gott! Grönsakerna och proteinet i vårrullarna går att variera oerhört mycket med den här kombon var riktigt god. Dressingen passade också bra till.
Recptet nedan är för 6 st rullar men tofun räcker till fler, men det är bara att hacka mer grönsaker för att kunna göra fler rullar!
Jordnötsdressing – perfekt till sallad eller kyckling
Steps
1 Done | DressingFinhacka chilin, pressa vitlöken och mixa ihop vinägretten. |
2 Done | Grönsaker och tofuStrimla alla grönsaker. Skiva tofun. Blanda majsstärkelse med kryddor och vänd alla tofubitar. Stek sedan i olja tills de blir krispiga och får lite färg. |
3 Done | Doppa rispappret i varmt vatten tills det blir mjukt. Placera grönsaker och tofu i mitten och vik ihop lång- och kortsidor. Servera rullarna med dressingen! |