Ingredients
- 9.5 dl Vetemjöl
- 3 dl Vatten
- 3 msk Olivolja
- 1 tsk Salt
- 1 msk Strösocker
- 2.5 tsk Torrjäst
-
Fyllning
- 100 g Rumstempererat smör
- 3 st Vitlöksklyftor
- 0.75 dl Persilja
- Salt
Directions
Vitlöksbrödssnurror – frasiga och goda. Gjorde dessa och serverade till tomatsoppa men det går lika bra att äta dem som de är eller servera till andra rätter!
Steps
1 Done | Värm upp vattnet (ca 50 grader) och blanda sedan ihop med torrjäst, socker och salt. Tillsätt sedan olivoljan. Arbeta degen i maskin eller för hand. Tillsätt hälften av mjölet och vänd sedan i lite åt gången tills du har en smidig med klibbig deg. Låt degen jäsa i en oljad bunke i ca 60 min. Mot slutet av jästiden kan du blanda ihop smör, vitlök, hackad persilja och salt (mängden salt beror på om du använder saltat smör eller inte). |
2 Done | När degen har jäst - lägg över den på ett mjölat bord. Kavla ut till en rektangel. Bre fyllning över hela (spara lite att pensla med när de är klara). Vik sedan över degen och kavla ovansidan så att du får en ca 1 cm tjock deg. Skär 2 cm tjocka remsor. Ta en remsa och tvinna den. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20-25 min. Värm under tiden ugnen till 225 grader. |
3 Done | Grädda vitlökssnurrona i mitten av ugnen i ca 12-15 min eller tills de är gyllene. Ta ut dem och pensla med vitlökssmöret. Servera direkt! |