https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Hallonsorbet

Cooking Time: 4h och 30 min
  • Efterrätter
  • Glass
  • Nyårsdesserter
En god sötsyrlig hallonsorbet som passar perfekt till brownie eller att bara äta som den är. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Innan du lägger in sorben i frysen...

Emilia

december 15, 2020
Like 10
Read More
2 Comments
Share

Brownie recept – mjuk och god fudge brownie

Cooking Time: 55
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
En riktigt perfekt och mjuk fudge brownie . I den här brownien har jag både kakao smält choklad och kakao...
Comment
Share

Tryffelpasta med äkta svart tryffel

Cooking Time: 20
  • Festmat
  • Helgmat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Snabb middag
  • Vegetariskt
En snabb och lyxig tryffelpasta med äkta svart tryffel. Äkta tryffel är väldigt dyrt och kan vara svårt att få...
Comment
Share

Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde

Cooking Time: 1h och 30 min
  • Efterrätter
  • Festmat
  • Nyårsdesserter
  • Tårtor
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde. Mjukkrispig maräng med syrlig hallonsås, len chokladkräm och grädde. Pavlova är en väldigt god...
Comment
Share

Hemmmagjord sushi – makirullar och nigiri

Cooking Time: 1h och 30 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Hemmagjord sushi var inte så svårt att göra som jag trott. Det gäller att få till riset så det varken...
Comment
Share

Krispig och saftig burek med köttfärs färdigköpt filodeg

Cooking Time: 60
  • Balkanmat
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Burek med färdigköpt filodeg med köttfärs. Krispig och saftig burek som går snabbt att göra när man inte orkar göra...
4 Comments
Share

Nachotallrik med korv

Cooking Time: 25
  • Helgmat
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Snabb middag
Nachotallrik med korv massor av grönsaker och goda såser. Så enkelt och gott. Jag älskar att variera nachotallrikar och tacos...
Comment
Share

Tandoorirostade kycklingklubbor med ris och persiljeyoghurt

Cooking Time: 4h och 45 min
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Tandoorirostade kycklingklubbor med ris och persiljeyoghurt. Smakrika kycklingklubbor som fått mycket smak av att ligga i en marinad. Servera med en fräsch yoghurtsås och ris. Går även bra att servera...

Emilia

december 8, 2020
Like 13
Read More
Comment
Share

Sashimisallad med sesamdressing

Cooking Time: 25
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Fisk & Skaldjur
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sallader
  • Sommarmat
En enkel och väldigt god sashimisallad med sesamdressing. Tunt skivad salmalax med massor av krispiga grönsaker, mango och avokado toppat med fritrade gyozablad och ärtskott. Istället för sesamdressing kan man...

Emilia

december 7, 2020
Like 8
Read More
Comment
Share

Rostad potatis med karamelliserad lök, pepparotsmajonnäs och gräslök

Cooking Time: 25
  • Plockmat
  • Potatis
  • Sommarmat
  • Tilltugg
  • Vegetariskt
Rostad potatis med karamelliserad lök, pepparotsmajonnäs och gräslök. Rostar delikatesspotatis på riktig hög värme tills de blir riktigt gyllene och...
Comment
Share

Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör

Cooking Time: 50
  • Röror & såser
  • Tilltugg
  • Vegetariskt
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör. En perfekt rätt till julbordet eller som tillbehör. Rödbetor passar bra till fetaost...
Comment
Share

Frasiga vörtscones

Cooking Time: 30
  • Bröd recept
  • Frukost
  • Scones
Vörtscones – enkla, goda och frasiga vörtscones med vörtkrydda och russin. Det går snabbt och smidigt att svänga ihop. Godast...
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon oc
SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon och jag har bakat 2 st för att dela med er, så varsågod en riktigt god 🤠❤️
Vad tycker du om kladdigghetsgraden? Ska den vara kladdigare, fastare eller är den perfekt? 

1 kladdkaka (ca 20 cm)
150 g Smör
50 g mörk choklad 55% eller mjölkchoklad 
2 st Ägg (stora)
2.5 dl Vetemjöl
2.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker 
1 tsk Vaniljsocker
1dl Kakao
1 krm Salt
TOPPING
Florsocker 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret, choklad och socker i micron. Vänd i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. Jag rör runt med en visp för att äggvitebitarna ska separeras. 

GRÄDDA KLADDKAKAN 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min (jag gräddade 20 min men håll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker! 

Servera med glass!

#kladdkaka #kladdigkladdkaka #kladdkakansdag


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter