Veckans matsedel v.2 – Vegetariska rätter att laga i januari
Veckans matsedel: Vegetariska rätter att laga i januari
I början på året kan det vara lite svårt att komma in i sina rutiner, kanske har du satt nya matrutiner eller så kanske du vill laga fler vegetariska maträtter, billiga maträtter, enkla middagar. Kanske vill du lyxa till det med en lyxig vegetarisk middag till helgen eller bara laga något som ger bra vegetarisk matlåda. I detta inlägg ger jag dig en vegetarisk matsedel med ett gott vegetariskt recept för varje veckodag.
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Läs, inspireras och laga! 💖
Måndag:
Enkel och god wok som är lätt att göra flera matlådor av genom att bara öka antalet grönsaker, ris och sås till så mycket du behöver. Det går enkelt att slänga ihop woken med en bra wokpanna som denna!
Tisdag:
Bulgursallad med muhammara och grillost
Perfekt att servera på ett buffébord eller bara som en enkel vardagsmiddag. Det är egentligen bara att koka bulgur, steka grillost, rosta valnötter och ta fram en matberedare (jag använder denna från Kitchen Aid) för att mixa muhammaran!
Onsdag:
Vegetarisk pasta med köttfärssås med pennoni. Pennoni är som penne men utan räfflor så man får en len och fin pasta. I det här receptet har jag använt sojafärs från Garant men det går självklart bra med andra typer av färser. Jag älskar att toppa med parmesan och ketchup men det väljer du själv!
Torsdag:
En smakrik och härlig linsgryta som du kan kasta i vad du vill i egentligen. Jag hade gullök, morötter, själkselleri, finkrossade tomater och en massa kryddor. För lite hetta kan du addera lite jalapeno antingen i eller som topping till grytan.
Fredag:
Vegetarisk pad thai. Supergod autentisk pad thai med tofu, men föredrar du soyafileér går det bra att byta ut!
Mitt bästa pad thai tips är att blötlägga nudlarna och inte koka dem. När man kokar dem finns risken att nudlarna blir soggiga när de sedan tillagas i pannan. Ett annat tips är att inte skippa tamarindpastan. Det är grundsmaken i en pad thai. Du hittar tamarindpasta på välsorterade matbutiker eller asiatiska livs.
Lördag:
Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravioli i krämig tomatsås
En jätteenkel vegetarisk middag som ger ett lyxigt intryck eftersom det lagas under ett täcke av smält mozzarella. Raviolin är färdigköpt vilket gör det väldigt enkelt att bjuda på en fin middag!
Söndag:
Krämig tikka masala med linser
En så himla god tikka masala med röda linser som ger en krämig och god konsistens! Till tikkan brukar jag alltid göra ett gott och mjukt Naan. I bilden serverar jag på en av en av mina favorittallrikar från Broste Copenhagen!
Veckans efterrätt:
Chokladdoppade jordnötsdadlar! Så goda och enkla att göra! Jag gillar när de kommer direkt från frysen så att det blir en lite glassigare känsla, men de är lika goda från kylen!