https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Veckans matsedel v.46 – Goda middagar till hela veckan

Veckans matsedel v.46 – Goda middagar till hela veckan

Posted on nov 13th, 2022
by Emilia
Categories:
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Veckans Matsedel
Kebabgryta med gult ris och vitlökssås

Veckans matsedel: Goda middagar till hela veckan

Hej! Nu är det dags för en ny vecka, och i denna matsedel fokuserar jag på några av mina favoritrecept för en höstvecka som vi har nu. Matsedeln består av goda middagar som alla går att göra vegetariska eller med kött. Jag har blandat recept med pasta, ris, olika protein, vegetariska rätter och lägger som vanligt till en god och enkel dessert i slutet.

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Nu kör vi!

Måndag:

Krämig tacopasta

Krämig tacopasta

Istället för taco tuesday har vi här en tacopasta monday, så krämig och god! Servera i en pastatallrik och njut! Jag serverar i mina tallrikar från Rosendahl, som går att köpa här!

 

Tisdag:

Caesarsallad med lax

Caesarsallad med lax

En liten twist på caesarsallad med riktigt saftig lax istället för kyckling. Bara steka på laxen, skicka in krutongerna i ugnen och blanda ihop salladen!

 

Onsdag:

Vegetariska biffar i ajvarsås med ris

Vegetariska biffar i ajvarsås med ris

Supergoda vegetariska biffar med ajvarsås och ris, servera med en syrlig gurksallad för att komplettera den lite sötare ajvarsåsen så har du en perfekt middag! Skålen i bilden är från Muubs.

 

Torsdag:
Krämig tikka masala med linser

Krämig tikka masala med linser

Tikka masala med linser som lika gärna kan göras med kyckling eller paneer och couscous istället. Oavsett är det väldigt gott! Mitt bästa tips är att göra eget naan till, vilket jag också har recept på!

 

Fredag:

Kebabgryta med gult ris och vitlökssås

Kebabgryta med gult ris och vitlökssås

Enkel och supergod kebabgryta som går att göra flera matlådor av. Koka ris med gurkmeja och lite curry för att ge riset en extra smakupplevelse! Till grytan kan man använda antingen kebabkött eller köpa ett vegetariskt / veganskt alternativ!

 

Lördag:Italienska miniköttbullar i tomatsås

Italienska miniköttbullar i tomatsås

En perfekt rätt att laga till dig själv tillsammans med andra! Rulla små miniköttbullar och njut av en supergod sås.

 

Söndag:

Potatisgratäng med karamelliserad lök och färs

Potatisgratäng med karameliserad lök och färs

En enkel middag som ger så mycket mat och är perfekt för att göra en maträtt som ger många matlådor. Servera med en syrlig sallad på gurka och oliver till för den bästa smakupplevelsen! Jag gör min gratäng i en glasform från Pyrex!

 

Veckans efterrätt:

Bananoffepaj – supergod banankolapaj

Bananoffepaj

En enkel dessert på få ingredienser som ger en snabb och enkel efterrätt! Bara mixa digestive-kex, vispa grädde och slänga ihop!

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Pannacottacheesecake med bärig kompott 🍓🫐 hur nice
Pannacottacheesecake med bärig kompott 🍓🫐 hur nice?? Så smidig att göra och ger liksom pannacottan lite textur och tugg. Jag ville ha hela bär på toppen men vill du ha en slät sås så funkar det givetvis lika bra 😁 dessutom gjord utan gelatin (kör på gelesocker istället)

Botten 
12 st digestivekex
100 g smör 

Fyllningen 
8 dl grädde
1  vaniljstång
2 tsk vaniljsocker 
2 dl gelesocker

Topping
500 g mixade bär frysta
0.5 dl gelesocker 

Gör såhär 
Mixa digestivekexen.
Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i en form 20 cm klädd med bakplåtspapper. Ställ i kyl i 30 min. 

Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång, stången eller vaniljpulver, och vaniljsocker. Tillsätt gelesocker och koka i 30 sek.
Häll försiktigt över botten.
Låt stelna i kyl i 2-3h. 

Bärkompott
Tina de frysta bären i en kastrull. När de är mjuka och har släppt lite vätska vänd i gelesockret. Låt koka i 1 minut. Häll försiktigt över kompotten på pannacottan. Låt stelna i kylen i någon timme. 

Servera! 

#pannacottacheesecake #pannacotta #nyårsdessert

Rocky road fudge med salta kex, center, dumle, mar
Rocky road fudge med salta kex, center, dumle, marshmallows och jordnötter - Sååå goda!! Och enkla 😍 det här måste du testa!! Och är det något du inte gillar så kan du ersätta med något annat men tycker detta blev en perfekt kombo av sött & salt, och segt och crunch! 

Spara & testa ❤️ 

Ingredienser 
1 burk sötad kondenserad mjölk (397g)
Ca 300 g mjölkchoklad (jag använde fazee)
20 g smör
1 dl saltade jordnötter 
7 st salta kex (tuc)
16 dumle
1 rör center
1.5 dl mini marshmallws 

Gör såhär
Klä en form med bakplåtspapper ca 20x30 cm, men andra mått funkar också  (även kanter) eller använd silikonbalkar om du har det. Dela dumlen i halvor.
Smält smör och choklad över vattenbad. När det är smält vänd i kondenserad mjölk och rör ihop.
Ta från vattenbadet och vänd i krossade kex, dumle, center, marshmallows och jordnötter. Rör ihop och tryck ut i formen. Toppa med lite salta kex och marshmallows. Låt stelna innan du delar i rutor. 

#matinspo #fudge #rockyroad

Vågar du testa ett annat recept på julskinka? Test
Vågar du testa ett annat recept på julskinka? Testa detta i så fall 😍 
En sötsyrlig sticky glazed julskinka som blir såå god till och så enkel att göra.
Du kan göra med både julmust (måste vara med socker) eller ananasjuice (juicen från burk ananas) men vet att vissa kan vara känsliga mot ananas (jag t ex 🤠) 

Ingredienser 
1 julskinka ca 1.5 kg
2 dl julmust med socker eller saft från ananas i burk (ca 2 dl)
2 dl Farinsocker 
0.5 dl japansk soja
4 stora vitlöksklyftor
0.5 dl Vitvinsvinäger 
Svartpeppar 

Gör såhär
Finhacka vitlöken eller riv.
Blanda alla ingredienser till glazen. Vispa tills sockret löst sig.
Gör massa små snitt i Julskinkan
Marinera julskinkan i en stor skål över natten eller i minst 4h. I kyl.

Grädda 
Satt ugnen på 200 grader. Lägg Julskinkan på ett galler med plåt under. Häll på några skedar glaze och grädda i 30 min. Spara marinqden. Höj värmen till 225 eller 250 och ugnsrosta tills skinka fått fin färg (ca 30 min till), vänd på den en gång.
Låt marinaden koka på låg värme tills den tjocknat. Rör om regelbundet. Och här kan du smaka om du vill ha mer syra, sötma eller sälta.
Skiva upp skinkan och häll glazen över.

#julskinka #julmat #matinspo



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter