https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Kardemummabullar med vaniljkräm

Cooking Time: 165
  • Bröd recept
  • Bullar
  • Efterrätter
Saftiga kardemummabullar med vaniljkräm! Vaniljkrämen gör bullarna extra saftiga och goda. När kardemummabullarna är färdiggräddade så penslar jag dem med sockerlag. Det gör bullarna både fina men också saftigare då...

Emilia

januari 7, 2021
Like 13
Read More
Comment
Share

Saftiga kardemummabullar

Cooking Time: 175 min
  • Bröd recept
  • Bullar
  • Efterrätter
Saftiga kardemummabullar! Supersaftiga och mjuka. Allra godast helt färska men bullarna går även bra att frysa in. När kardemummabullarna är färdiggräddade så penslar jag dem med sockerlag. Det gör bullarna...

Emilia

januari 7, 2021
Like 29
Read More
Comment
Share

Krämig lasagne med ricotta

Cooking Time: 90
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
En krämig lasagne med ricotta och smakrik färs som fått puttra en stund. Lasagne med ricotta blir både smakrikt och krämigt. Det är dessutom smidigare då du bara behöver blanda...

Emilia

januari 6, 2021
Like 25
Read More
7 Comments
Share

Knäckiga kokosbars

Cooking Time: 105 min
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Godis
  • Nyttiga efterrätter
  • Övrigt gott
Knäckiga kokosbars med mörk chokad. En härlig seg kokosbar täckt med mörk choklad. Baren har bra tuggmotstånd då jag använt rostade kokosflakes. Det är lite av de sötare laget och...

Emilia

januari 6, 2021
Like 8
Read More
1 Comment
Share

Hemmagjord chokladgranola

Cooking Time: 75
  • Frukost
Hemmagjord chokladgranola med hasselnötter och hackad mörk choklad. Väldigt gott att äta tillsammans med krämig grekisk yoghurt och kanske ett ugnsbakad päron eller färska jordgubbar. Annars är det lika gott...

Emilia

januari 5, 2021
Like 54
Read More
Comment
Share

Ugnsbakade päron – servera med glass eller till yoghurt

  • Brunch recept
  • Efterrätter
  • Frukost
Ugnsbakade päron med honung. Supergott att äta tillsammans med krämig grekisk yoghurt och granola, eller till glass. Päronhalvorna kräver lite tid i ugnen och du behöver ösa dem då och...

Emilia

januari 5, 2021
Like 10
Read More
Comment
Share

Citronpasta – Krämig citronpasta

Cooking Time: 20
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Snabb middag
  • Vegetariskt
Krämig och enkel citronpasta som jag toppar med parmesan och persilja. En riktigt smarrig pasta som du tillagar på nolltid! Till citronpastan serverade jag en kronärtskocksdipp med rostat vitlöksbröd. Känner...

Emilia

januari 4, 2021
Like 28
Read More
1 Comment
Share

Kronärtskocksröra med rostat vitlöksbröd

Cooking Time: 20
  • Plockmat
  • Röror & såser
  • Tilltugg
Kronärtskocksdipp med rostat vitlöksbröd. En enkel dipp som jag serverade som tillbehör till en krämig citronpasta, men det går lika bra att servera den som sidorätt till meze eller tapas....

Emilia

januari 4, 2021
Like 7
Read More
Comment
Share

Enkel tomat carpaccio med rödlök

Cooking Time: 15
  • Sallader
  • Sommarmat
  • Tilltugg
  • Vegetariskt
En enkel tomat carpaccio med tunt skivade körsbärstomater, mandolinad rödlök och basilika. En tomatsallad som passar perfekt som tillbehör till t.ex pasta eller gnocchi. Du kan även toppa med lite...

Emilia

januari 3, 2021
Like 4
Read More
Comment
Share

Gnudi med brynt salviasmör

  • Helgmat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Vegetariskt
Gnudi med brynt salviasmör och parmesan. Tänk dig gnocci fast mycket mjukare och luftigare då kanske du kan föreställa dig hur en gnudi smakar. Gnudi är luftiga som kuddar. Huvudingredienser...

Emilia

januari 3, 2021
Like 9
Read More
1 Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta
En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta med räkor 🍤 tycker du om saffran i mat? Jag tycker det kan bli riktigt gott 😍 men inte för ofta eller för mycket bara..😄

Ingredienser
50 g smör
1/2 gullök
2 vitlöksklyftor 
0.5 g saffran 
2 dl creme fraiche 
3 dl grädde 
1 fiskbuljongtärning
1/2 citron 
Salt
Peppar 

3 dl räkor (skalade)
300 g Linguine 

Gör såhär
Börja koka pastan.
Bryn smöret i en traktörpanna med vitlök och saffran. Tillsätt löken och fräs ihop.
När löken mjuknat addera  creme fraiche, grädde och fiskbuljongen. Låt småputtra en stund. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd i pastan och sist räkorna. Servera!

#saffranspasta #matinspo #hemlagat #matlagning #godmat


SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon oc
SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon och jag har bakat 2 st för att dela med er, så varsågod en riktigt god 🤠❤️
Vad tycker du om kladdigghetsgraden? Ska den vara kladdigare, fastare eller är den perfekt? 

1 kladdkaka (ca 20 cm)
150 g Smör
50 g mörk choklad 55% eller mjölkchoklad 
2 st Ägg (stora)
2.5 dl Vetemjöl
2.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker 
1 tsk Vaniljsocker
1dl Kakao
1 krm Salt
TOPPING
Florsocker 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret, choklad och socker i micron. Vänd i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. Jag rör runt med en visp för att äggvitebitarna ska separeras. 

GRÄDDA KLADDKAKAN 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min (jag gräddade 20 min men håll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker! 

Servera med glass!

#kladdkaka #kladdigkladdkaka #kladdkakansdag


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter