Ingredients
-
Soppan
-
1 st Chili
-
3 cm Ingefära
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Sambal oelek
-
2 st Citrongräs
-
1 st Schalottenlök
-
10 dl Kycklingbuljong
-
250 ml Kokosmjölk
-
1 st Lime
-
1.5 msk Farinsocker
-
1 msk Fisksås
-
Topping
-
2 st Kycklingfilé
-
1 st Broccoli
-
2 st Morötter
-
1 st Paprika röd
-
200 g Risnudlar
Directions
Smakrik thaisoppa med krispiga ångkokta grönsaker och kyckling. Väldigt god soppa men mycket smak. Den är inte så stark men vill du ha extra styrka så välj en stark chili eller ha i mer sambal oalek. Receptet räcker till ungefär 2-3 portioner.
Det går att byta ut kycklingen mot t0fu för ett vegetariskt alternativ.
Steps
1
Done
|
SoppanKoka upp kycklingbuljong i en kastrull. Hacka vitlök, chili och scharlotten lök. Riv ingefäran och banka och dela citrongräset. |
2
Done
|
Lägg sedan kycklingbuljongen i soppan och låt koka i ca 20 min tills filéerna är färdiga. Under tiden kan du ångkoka grönsakerna. Koka upp vatten i en kastrull och lägg på en metallsil. Lägg grönsakerna i silen - en sorts grönsak åt gången och koka tills de är färdiga med fortfarande har lite krisp. |
3
Done
|
När kycklingfiléerna är färdiga ta ut dem och sila av soppan. Häll tillbaka soppan och gå i med kokosmjölken. Låt koka upp och smaka av med lime, fisksås, salt och eventuellt lite farinsocker. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. |
4
Done
|
ServeraServera soppan med risnudlar i botten och toppa med grönsakerna och kycklingen! |