Ingredients
-
Krispig tofu
-
800 g Tofu
-
Majsstärkelse
-
2 dl Havremjölk
-
1.5 msk Japansk soya
-
1 st Vitlöksklyftor
-
0.5 tsk Chiliflakes
-
Panko
-
Salt
-
Glaze
-
5 msk Ketchup
-
3.5 msk Japansk soya
-
0.75 dl Vatten
-
4.5 msk Farinsocker
-
2.5 msk Honung
-
2 msk Vitvinsvinäger
-
Majsstärkelse
-
Rapsolja
-
Sesamfrön
-
Asiatisk gurksallad
-
1 st Gurka
-
0.5 st Chili
-
2 st Rödlök
-
2 msk Ljus risvinäger
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Farinsocker
-
1.5 msk Japansk soya
Directions
Krispigt stekt tofu i en söt glaze med sesamfrön, gurksallad och ris. Riktigt gott! Det är något tidskrävande att panera tofun men det är det värt. Tofun är fortfarande krispig under glazen men det gäller att servera den direkt.
Här är samma recept fast med kyckling: Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris
Steps
1
Done
|
Krispig tofu - sätt tofun under pressDet här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt. |
2
Done
|
Tärna tofun och salta lätt. |
3
Done
|
Häll upp majstärkelse i en bunke som du kan täcka med lock eller tallrik. Börja med ca 2 dl. Lägg i 10 bitar i taget och skaka bunken. Ta ut bitarna och repetera tills alla tofubitar är täckta. Blanda havredryck med soya, vitlök och chiliflkes. Vänd alla bitar i mjölken snabbt och sedan i pankon/ströbrödet. Vänd ett par bitar åt gången så att de blir ordentligt täckta. |
4
Done
|
Stek sedan tofun i rikligt med olja på medelvärme tills den är gyllenbryn. Låt den rinna av på husshållspapper. |
5
Done
|
GlazeBlanda alla ingredienser utom majsstärkelse, sesamfrön och rapsolja i en bunke. |
6
Done
|
GurksalladRiv eller skiva gurkan, hacka chili och rödlök. Blanda ihop farinsocker, vinäger, soya, vitlök och olja. Vänd ner i gurkan. |
7
Done
|
ServeringServera tofun direkt med ris och gurksalladen! |