Ingredients
-
Fiskburgare
-
4 st Torskfile
-
2 st Ägg
-
2 dl Panko
-
2 dl Vetemjöl
-
Salt
-
Lökpulver
-
Rapsolja
-
Sås
-
4 msk Bostongurka
-
2 dl Créme Fraiche
-
2 msk Persilja
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
4 st Hamburgerbröd
-
Romansallad
-
Gurka
-
Rädisor
Directions
Krispiga fiskburgare med remouladsås utan majonnäs, sallad, gurka och rädisor. Går väldigt fort att göra då fisken inte behöver stekas mer än några minuter. Servera fiskburgaren i bröd eller med pommes, eller varför inte både och!
Steps
1
Done
|
FiskburgareJag använde torskfiler men det går bra med annan vit fisk också. Smidigast är det om fileérna är i lagom storlek och tjocklek. Börja med att torka överflödig vätska från fisken. Salta och låt saltet suga in i några minuter. Torka av vattnet igen och salt igen. Krydda även med lite lökpulver. |
2
Done
|
Vispa upp ägg i en skål och häll upp panko och vetemjöl i två andra skålar. (Börja med den mängden jag skrivit och addera mer vid behov. Salta lite i äggvispet. |
3
Done
|
Vänd fisken i följande ordning: mjöl, ägg, mjöl, ägg och sist panko. Stek fisken i en djup panna i rikligt med olja, medelvärme. Hur länge du ska steka fisken beror lite på tjockleken. Jag stekte i ca 3-4 minuter på sida. Men stek en bit och bryt upp den lite försiktigt för att se hur länge du behöver steka. Det blir lite tråkigt om fisken blir torr men man vill heller inte understeka den! |
4
Done
|
SåsenBlanda alla ingredienser till såsen, du kan också ersätta persiljan mot dill om du vill det! Smaka av med salt och peppar. |
5
Done
|
Rosta brödet i en torr panna. Servera fiskburgaren med sås, hyvlad gurk och hyvlade rädisor! |