Ingredients
-
Dumplings fyllning
-
1 paket Gyoza skin (fryst dumplingsdeg)
-
150 g Shiitakegår att ersätta med vanliga champinjoner
-
100 g Champinjoner
-
1 st Morötter
-
2.5 dl Vitkål
-
2 st Vitlöksklyftor
-
4 st Salladslök
-
1 msk Japansk soya
-
Rapsoljaatt steka i
-
Dippsås 1
-
2 dl Majonnäs
-
1 tsk Sesamolja
-
3 tsk Srirachagår bra med sriracha också
-
Dippsås 2
-
2 cm Ingefära
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lime
-
2 msk Japansk soya
-
1 msk Ljus sirap
-
Grön sallad
-
3 st Paprika sivri
-
3 st Salladslök
-
1 st Pak choi
-
2 tsk Rapsolja
-
2 tsk Vitvinsvinäger
-
Salt
Directions
Vegetariska dumplings med två olika sorters dippsåser och grön sallad. Ett väldigt gott dumplings recept med vegetarisk fyllning. De har en krispig botten och mjuk ovan sida. Om du ändå är i farten så tycker jag du ska göra en dubbelsats. Går ju alltid att frysa in det som blir över, om det blir över!
Till dumllings dom är stekta gillar jag att servera ett syrligare sås. Om jag ångkokar wontos så passar det bra med en fetare dippsås som t.ex chiliolja.
Steps
1
Done
|
Fyllningen till dumplingsTina de frysta dumplingsbladen (kolla på videos på Youtube så kan du se olika sett man kan vika dem sen). |
2
Done
|
Gör såserna medan fyllningen svalnarBlanda ihop alla ingredienserna till respektive sås. |
3
Done
|
Grön salladFinhacka alla ingredienser. Blanda ner olja, vinäger och salt precis innan servering. |
4
Done
|
Fyll och vik dumplingsFyll varje bland med 1-1,5 msk fyllning och vik ihop. Stek den i en panna med olja på medelvärme. Börja med att steka i 2 min på medelvärme, ha i några msk vatten i pannan och var snabb med att lägga på ett lock då de kan spruta. Sänk värmen något. Låt dumplingsen ångas i 5-6 min ungefär. Ta av locket och stek den ytterligare 2 minuter. Botten ska vara krispig och ovan sidan mjuk. *Har du en bambukorg kan du ånga dina dumplings också! |
5
Done
|
Servera dumplingsen med den gröna salladen och de två dippsåserna, njut! |
2 Comments Hide Comments
Jo, själva dumplingsen är vegetariska meeen… en dippsås med FISKSÅS som en av ingredienserna? Tänk efter liiiite innan ni lägger upp recept som vegetariska. Hade någon serverat mej den här rätten som vegetarisk hade jag blivit både fly förbannad och beroende på vilken fisksås de använt tvungen att uppsöka sjukhus väldigt fort pga allergi.
Hej! Tack för din kommentar. Dumplingsen är fortfarande vegetariska därav heter receptet ”Vegetariska dumplings”. Sedan finns det 2 dippsåser, en är vegetarisk och den andra inte. Dippsåserna är bara förslag och man kan anpassa dem efter allergier och kost!:)