Ingredients
-
Degen
-
1 msk Torrjäst
-
ca 7.5 dl Vetemjöl special
-
1 st Ägg
-
1.5 dl Ljummet vatten
-
0.5 dl Rapsolja
-
1 tsk Salt
-
Fyllning
-
500 g Köttfärs
-
10 st Körsbärstomater
-
1 st Lök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Paprikapulver
-
0.5 tsk Chilipulver
-
Salt
-
Peppar
-
0.5 dl Persilja
Directions
Pide är turkiska piroger som bland annat görs med en färsfyllning. Fyllningen går även att göra på t.ex ost. Tillskillnaden från vanliga piroger så är dessa öppna och tunnare. Till pide serverade jag en vitlöks Creme fraiche som vad väldigt god att toppa med.
Steps
1
Done
|
Börja med degenBlanda jäst, vatten, olja, salt och ägg i en bunke. Tillsätt sesdan några dl mjöl och blanda med en slev. När du du inte längre kan blanda med slev börja knåda för hand eller i maskin. Tillsätt några lite mjöl åt gången tills du har en smidig deg (ibland behövd 7.5 dl ibland 8.5 dl mjöl, så ta det lugnt med den sista decilitern). Låt degen vila i inplastad i en bunke i ca 1.5h. |
2
Done
|
FyllningenFräs färsen i olja, när den är genomstekt tillsätt pressad vitlök och hackad lök. Låt steka i några minuter till. Ha sedan i hackade körsbärstomater och kryddorna, stek i ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och tillsätt hackad persilja. Ställ fyllningen åt sidan och sätt ugnen på 225 grader. Har du en pizzasten så värm den, om inte kan du grädda pide på en plåt. |
3
Done
|
Göra pide |
4
Done
|
När de är klara dela de i mindre bitar och servera med en god sallad och en vitlöks creme fraiche eller tzatziki! |