Ingredients
-
Färsbiffar
-
500 g Köttfärs
-
1 dl Mjölk
-
0.5 dl Ströbröd
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Bakpulver
-
3 msk Persilja
-
1 msk Oxfond
-
Salt
-
Peppar
-
Klyftpotatis
-
800 g Fast potatis
-
Rapsolja
-
Salt
-
Getostkräm
-
100 g Färskost
-
200 g Getost
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
Grönkålsallad
-
150 g Grönkål
-
1 st Granatäpple
-
1.5 dl Valnötter
-
1.5 msk Rödvinsvinäger
-
1 tsk Honung
-
2 msk Rapsolja
-
Salt
Directions
Smakrika och saftiga färsbiffar med krispig klyftpotatis och krämig getostkräm. Jag gjorde även en sallad med grönkål, granatäpple och valnötter som passade perfekt till. Syran i granatäpplen tillsammans med den feta och krämiga getosten kompletterade varandra.
Steps
1
Done
|
KlyftpotatisSätt ugnen på 250 grader över och undervärme. Skär potatisen i klyftor med skalet på. Vänd klyftorna i olja och salt. Placera ut klyftorna på rad med den skurna sidan neråt. Baka sedan i ca 20-25 min eller tills de fått fin färg! Medan potatisen ugnen värms på och potatisen värms på förbered resten. |
2
Done
|
GetostkrämMixa alla ingredinser med en stavimixer, smak av med salt och peppar. |
3
Done
|
BiffarnaLåt ströbrödet svälla i mjölken i ca 5 minuter. Finhacka löken och persiljan och blanda med resterande ingredienser och ströbrödet som fått svälla. Blanda ihop ordentligt med händerna och forma sedan till ovala biffar. Stek i både smör och olja på medelvärme tills de är genomstekta och gyllene. Ös på med steksmöret då och då. |
4
Done
|
GrönkålsalladTa bort grönkålsbladen från blasten. Få ut kärnorna från granatäpplen och grovhacka valnötterna . |
5
Done
|
Servera biffarna med krämen, potatisen och salladen! |