Ingredients
-
400 g Kycklingfilé
-
3 dl Panko
-
2 st Ägg
-
2 dl Vetemjöl
-
1 msk Oregano
-
1 msk Sesamfrönvalfri färg
-
1 msk Lökpulver
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Chilipulver
-
Salt
-
Peppar
-
Vinägrett
-
2 msk Lönnsirapeller honung
-
3 msk Olivolja
-
3 msk Rödvinsvinäger
-
1 tsk Dijonsenap
-
Salt
-
Peppar
-
Kålsallad
-
10 st Rädisor
-
1 st Spetskål
Directions
Pankopanerad kycklingfilé med kryddor och kålsallad. En enkel och god middag! Att smaksätta pankoströbrödet är ett gott sätt att spica till sin kyckling. Jag hade vinägrett som sås till både kycklingen och salladen men det går självklart bra med andra såser också!
Steps
1
Done
|
VinägrettenBlanda ingredienserna i en bunke. Smaka av och tillsätt mer salt/syra/sötma eller olja. |
2
Done
|
KålsalladenStrimla kålen och skiva rädisorna. Blanda med lite av vinägretten. |
3
Done
|
KycklingenDela kycklingfilén på mitten så du får två plattare filéer och banka ut dem något. |
4
Done
|
Panera kycklingenVänd kycklingen först i mjöl sen i ägg och sist panko. Lägg över i en varm panna med olja direkt och stek gyllene på båda sidorna. |
5
Done
|
ServeraServera kycklingfiléen med salladen och mer vinägrett! |