1 0
Lasagne – krämig och riktigt god lasagne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Färsen
500 g Blandfärs
800 g Finkrossade tomater
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Oregano
1 tsk Timjan
1 tsk Basilika
1 tsk Lökpulver
Peppar
Örtsalt
Bechamel
12 dl Mjölk
1 dl Vetemjöl
75 g Smör
1.5 dl Riven mozzarella
Muskotnöt
Salt
Övrigt
1 paket Lasagneplattor
300 g Riven mozzarella

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Lasagne – krämig och riktigt god lasagne

  • 90
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Färsen

  • Bechamel

  • Övrigt

Directions

Share

Klassisk lasagne! Ett recept som saknades här på matinspo fram tills nu. Den här lasagnen är gjord på köttfärs och bechamel samt torra lasagneplattor och riven mozzarella. Jag rekommenderar att toppa lasagnen med riven mozzarella. Grädda den med folie på första 25 min och avsluta utan folie så den får fin färg. Med extra mycket bechamel blir den otroligt krämig och god! Vill du göra lasagnen vegetarisk så byt bara ut färsen.

Recept på vegetarisk lasagne med grönsaker.

Steps

1
Done

Färsen

Stek färsen. Pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna. Gå i med finkrossade tomater. Låt koka upp. Salta och peppra och låt puttra på medel till låg värme i ca 15-20 min. Under tiden kan du sätta på ugnen och börja med bechamelsåsen.

2
Done

Bechamelsås

Smält smöret i en kastrull. Värm upp mjölken i micron så att den är ljummen. Tillsätt mjölet och rör ihop tills de har klumpats ihop med smöret. Låt det gå en kort stund utan att det bränns och tillsätt sedan lite mjölk åt gången. Ungefär 1/3. Låt det koka upp och tillsätt resten. Fortsätt så under omrörning tills all mjölk är i. Riv ner muskotnöt och salta. Vänd i osten och låt den smälta in. Smaka av. Bechamelen kommer ge smak till lasagnen så vi vill inte ha en smaklös bechamel.

3
Done

Montera lasagnen

Ta fram en form ca 20x30 cm. Häll på lite bechamel i botten (ca 1-2 dl). Varva sedan - plattor, färs, bechamel, och lite riven mozzarella (spara mest till toppen). På sista lagret har du enbart bechamel och riven mozzarella. Täck formen med folie och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min på 200 grader. Ta av foliet och grädda i ca 10-15 min till eller tills lasagnen fått färg. Låt den svalna och sätta sig något och servera sedan med en god sallad till!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Choripan - argentinsk korv med chimichurri
previous
Choripan – argentinsk korv med chimichurri
Äggnudelwok med kyckling
next
Äggnudelwok med kyckling
Choripan - argentinsk korv med chimichurri
previous
Choripan – argentinsk korv med chimichurri
Äggnudelwok med kyckling
next
Äggnudelwok med kyckling

4 Comments Hide Comments

Äntligen! här är den ju, lasagnen jag letat efter! Kryddade köttfärsen en del extra, men det är väl en smaksak. Blev perfekt krämig och god 🙂

Add Your Comment