Ingredients
-
Buljong
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 cm Ingefära
-
2 msk Japansk soya
-
1 st ChiliMedelstark
-
1.5 msk Farinsocker
-
1 st Lime
-
1 msk Sriracha
-
1 msk Fisksås
-
3 st Kycklingbuljong
-
Salt
-
Rapsolja
-
Övrigt
-
400 g Kycklinglårfilé
-
4 paket Ramennudlar
-
1 st Broccoli
-
2 st Pak choi
-
4 st Salladslök
Directions
Värmande och god nudelsoppa med kyckling. Toppade med blancherad broccoli och pak choi, men här går det bra att variera grönsakerna. Buljongen går även att göra vegetarisk genom att byta ut kycklingbuljong mot grönsaksbuljong eller svampbuljong. Kycklingen kan du byta ut mot vegetariskt protein eller svamp.
Steps
1
Done
|
FörberedelserKoka upp kycklingbuljongtärningarna i 1.5 liter vatten. Finhacka chilin och riv ingefära och vitlök. |
2
Done
|
BuljongenFräs chili, vitlök och ingefära i olja i en rymlig kastrull i ca 2-3 min. Tillsätt farinsocker och sriracha. Fräs lite till och vänd sedan ner soya, fisksås, lime och kycklingbuljongen. Låt koka upp och vänd sedan ner kycklinglårfilén. Låt kycklingfilén koka i buljongen i ca 10-15 min eller tills den är färdigkokt. Ta ut en bit och gör ett snitt i den för att se om den är klar. Under tiden kycklingen kokar så kan du förbereda dina tillbehör. |
3
Done
|
TillbehörenKoka ramennudlarna enligt anvisningarna på paketet (rekommenderar att koka något kortare än vad som står). Bryt broccolin i mindre bitar och dela pak choien i enskilda blad. Blanchera broccoli och pak choi (att blanchera innebär att man lägger ner grönsaker i kokande vatten i 1-2 minter så att de snabbkokas men ändå behåller färg och form). |
4
Done
|
ServeraNär kyckligen är färdig - ta ur den ur buljongen och strimla/dra den i bitar. Smaka av buljongen med salt och eventuellt syra/sötma. Sila av buljongen så du får bort alla små bitar. |