0 0
Krispig tofu med parmesan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g Tofu
4 dl Finriven parmesan
3 dl Panko
2 dl Mjölk
2 dl Majsstärkelse
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Oregano
1 tsk Lökpulver
Salt
Övrigt
Neutral olja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krispig tofu med parmesan

  • 60 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Övrigt

Directions

Share

Krispig tofu med parmesan. Riktigt frasig tofu som jag kryddat med oregano, paprikapulver och parmesan. Panerade tofun i panko och friterade gyllene. Är tips är att fritera i en mindre kastrull så behöver du inte använda lika mycket olja.

Steps

1
Done

Förberedelser

Det här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt.

2
Done

Panera tofun

Häll upp majstärkelse i ett fat, panko i ett annat och mjölk i ett annat. Salta tofun
Blanda riven parmesan i pankon och kryddorna (paprikapulver, lökpulver och oregano och salt) i mjölken. Det går självklart bra att använda vilken mjölk eller mjölkdryck man vill.

3
Done

Vänd tofun först i majstärkelse, sedan i mjölken och sist i pankon.
Fritera i en mindre kastrull så att du inte behöver mer än 3 dl olja. Fritera i omgångar tills de är gyllene. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Toppa med mer parmesan. Servera med förslagsvis sallad och caeasardressing!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Linsbollar - snabblagade och goda
previous
Linsbollar – snabblagade och goda
Fluffiga saffranspannkakor - som att äta lussebullar
next
Fluffiga saffranspannkakor – som att äta lussebullar
Linsbollar - snabblagade och goda
previous
Linsbollar – snabblagade och goda
Fluffiga saffranspannkakor - som att äta lussebullar
next
Fluffiga saffranspannkakor – som att äta lussebullar

Add Your Comment